13 квітня, Неділя
22:28

Сказка — ложь, да в ней намёк…

0
«Федота–стрельца» ставили профессиональные и студенческие театры, школьные драмкружки и театральные училища. Сказка написана с такой легкостью, так просто и весело, что кажется: присел автор за стол на минутку, начал писать, да так, не отрываясь, целый час просидел, только перо над бумагой летало, - и, пожалуйста, готово! А на самом деле писал он её семь лет. С перерывами, конечно, но целых семь лет!
22:12

Про культуру, коров’ячі голови та "чорний квадрат" зі здохлих мух

0
В наш час художникам в Україні важко себе реалізувати, втім, так було і за "совків".
21:59

Юля Тимошенко як повернення до джерел

0
Ще трохи і я теж голосуватиму за неї. Чому?
21:53

Фаворити сезону - хіпі і хіппі–глем

0
Весна, весна, за вікном вже квітень, а її ще не видно-де ти, де? Квітень, доречі, дуже цікавий місяць. Коли ще не видно явних проявів весни, бруньки ще не появились, травичка ще не зеленіє, ще всі знаходяться у ступорі, в якомусь очікуванні – ось, ось…
21:49

Філософсько-буденне вітання

0
Привіт. Я Ксюша Петрова - дизайнер креативного одягу для молоді нашого улюбленого Франика. Кожна професія народжується в дитинстві. Ніхто, ні батьки, ні ми самі не помічаємо як вона проростає в нас, як заповнює натхненням творчості і відчуттям польотів у просторі.
21:31

КАБАЛА

0
КАБАЛІСТИЧНИЙ ПЛАН СТАНИСЛАВОВА

Визнання в рейтингу журналу «Фокус» Івано-Франківська як міста в Україні, що є найбільш комфортним для життя, не в останню чергу сталося і через особливий Дух, який найгостріше відчувають гості міста. Ми ж до нього звикли…
21:24

ІНДУЇЗМ: медитація солодша за оргазм!

0
«Західна цивілізація — матеріальна,
Східна — Духовна…»
«Захід є Захід, Схід є Схід.
І вони не зійдуться ніколи»
(Редьярд Кіплінг)

21:16

Гностицизм (нетрадиційний Традиційний* погляд)

0
Грецьке слово «гнозис» означає «знання». Отже, гностики — це ті, що дістали (або прагнуть) знання. Що ж знають гностики? Вони володіють Знанням про секрети досягнення Спасіння. Людина, твердять вони, Спасеться не тому, що творить добрі справи і живе праведним життям (це тільки половина шляху до Знання, а потім і до Спасіння), і не тому, що «вірить» в правильного Бога.
21:10

Колесниченко: Государство провоцирует и подогревает расизм и нетерпимость

0
Народный депутат Украины Вадим Колесниченко обратился к министру внутренних дел, генеральному прокурору Украины, министру юстиции Украины, председателю Госкомтелерадио и председателю Ивано-Франковского облсовета с требованием прекратить разжигание национальной, расовой вражды и ненависти, унижение национальной чести и достоинства граждан по языковому признаку на страницах газеты Ивано-Франковского областного совета «Галичина».
21:07

Мастер сцены

0
Будучи учеником Ивано-Франковской средней школы №3, Юра активно участвовал в художественной самодеятельности.
21:04

Масленица чудесная

0
«Здесь на свете всем открытый
Начинаем праздник мы,
В честь румяной, именитой
В русской песне не забытой
Нашей Масленицы»

20:59

Праздник русской прозы Прикарпатья

0
«Со времени выхода в свет Антологии русскоязычной литературы Прикарпатья «Ткань и ландшафт» прошло четыре года.
20:43

Про атмосферу терпимості в сфері міжнаціональних відносин

0
Заява ради Російської общини Івано-Франківської області
20:40

Генеральный консул России на Прикарпатье

0
В течение двух дней, 11 и 12 февраля 2008 года, в городе Ивано-Франковске с визитом находился Генеральный консул Российской Федерации в городе Львове Евгений Гузеев.
20:30

В(К)ІНЕЦЬ

0
Гора родила мишу. Адміністрація президента також розродилася і виродила з себе нову політичну партію «ЄЦь». Журналісти вже встигли охрестити це немовля і дали йому влучне ім’я «повний президентський п—дЄЦь». Очевидно від слова «пізДно», мовляв пізно народилося отрочатко. Хоча свідомі українці мали б тішитися і лагідно називати цього виродка «президентський вінЕЦь».

20:27

Початок кінця

0
Хтось з великих свого часу казав: якщо китайці стануть їсти ложками, то кінець світу не за горами.
20:22

Польська карта

0
Польська Республіка офіційно заявила про запровадження для поляків, що проживають на території України так звану «польську карту». Це очевидно буде черговий привілей для населення з польським корінням задля полегшення їхнього життя. Їх батьківщина Польща перебуває в складі Європейського Союзу, чується економічно добре тому й дбає про своїх земляків, котрим довелося страждати за залізним візовим парканом.
20:20

Міські депутати

0
Про діяльність депутатів Івано-Франківської міської ради мешканців міста можуть здебільшого прочитати на парканах. Депутати, отримавши нарешті політичну свободу, відчули себе вільними (при попередньому міському голові за опозиційність чи критику можна було і з роботи «вилетіти» і бізнесу позбавитися). Проте нинішній депутатський корпус достеменно не знає куди і як спрямовувати свої свобідницькі наміри та амбіції. Тому завойовують позиції поки що на міських парканах та дверях під’їздів.
20:18

Кучмісти

0
Кілька кучмістів засіли в міській та обласній радах. І засіли вони не на гальорці серед запрошених та гостей, а були офіційно обрані депутатами на останніх виборах до місцевих рад.
20:16

Гріхи

0
Минулого тижня Ватикан назвав нові (вперше за півтори тисячі років) смертні гріхи, які можуть привести католика (і не тільки) в преісподню до самісінького Вельзевула.
20:03

Чиновники

0
Нещодавно група поважних жінок з Запоріжжя на чолі з лікаркою написали офіційного листа в адміністрацію на Банковій з вимогою негайно провести генетичну еспертизу особи нашого президента оскільки вони щиро засумнівалися в тому, що діючий президент справжній.
12 квітня, Субота
21:02

TEst1

0
33exez24r fr4 3fccwrf dve rec rec rc r
17:54

Таємниця Потоцьких

0
ПОДАЧА ПЕРША

Європейські володарі сімнадцятого-вісімнадцятого століть знаходилися на перетині різноманітних окультних впливів. При дворах Бурбонів і Габсбурґів від часів Катерини Медічі і Рудольфа Другого охоче приймали провидців і магів.
17:53

Калуш на межі екологічної катастрофи

0
Якщо у найстисліші терміни на вищому державному рівні не будуть вжиті заходи і проблеми ДП „Калійний завод” не отримають гідного фінансування, то Калуш очікує екологічне лихо: вже сьогодні стоїть питання про те, що ніде дівати 8 млн. кубометрів розсолів, а на Домбровському кар’єрі розпочався процес самозатоплення, що може призвести (якщо відбудеться прорив річки у кар’єр) до засолення водозаборів міста.
17:53

На порозі вузу або тестуються всі

0
"А ти записався на тестування?" — так мав би звучати слоган соціальної реклами зовнішнього незалежного оцінювання.
17:52

Михайло Вишиванюк: "Про Кучму ще скажуть добре"

0
Після своєї відставки з посади голови ОДА, що відбулася у лютому 2005-го, небезпідставно охрещений журналістами «харизматичним важковаговиком» Михайло Вишиванюк нечасто з’являвся на сторінках місцевих газет. Можливо, саме тому на Прикарпатті й досі не перестають ширитися чутки про його повернення на владний Олімп краю, а то й заняття ним міністерського крісла на київських пагорбах.
17:51

Таємниця цинкової труни

0
8 серпня 1988 року сім’ю Ірини Петрівни та Володимира Володимировича Носинів із села Ціневи, що на Прикарпатті, спіткало страшне горе: в авіакатастрофі загинув 22-річний син Віктор. Він був курсантом льотного училища і вчився на останньому курсі. На превеликий жаль, приміряти лейтенантські погони йому так і не судилося. Його поховали під траурні звуки духового оркестру, гіркі ридання рідних і близьких. У сиру землю закопали домовину, в якій достеменно не відомо, хто спочиває вічним сном. Батьки й досі не вірять, що Вітя загинув. Вони й понині намагаються розгадати таємницю цинкової труни, яку їм не дозволили відкрити...
17:50

Операція "Компенсація"

0
За вісім років роботи в Ощадбанку нинішнього голову правління Анатолія Гулея погрожували звільнити вже 18 разів. Що буде тепер, коли реалізується безпрецедентний для України проект компенсації знецінених вкладів громадян? Анатолій Іванович налаштований оптимістично. Як мовиться, або груди в хрестах, або голова в кущах...
17:50

Українські корені російської мови

0
В Росії про це делікатно не згадують, а в Україні про це замовчують, і мало хто знає, що ті, які звуть себе “русскімі”, не те що до Русі, а й до слов´янства не належать.
17:49

Бої за Європейську площу

0
В Івано-Франківську Степана Бандеру залучили до боротьби за ділянку під забудову?
17:48

Національна стратегія України

0
Одним з фундаментальних принципів існування та розвитку всього живого є боротьба. Боротьба за територію та ресурси. В людську істоту закладено ген до боротьби. Навіть якщо людину позбавлять права боротись – вона все ж таки буде боротись за право боротись. Завоювавши таке право – буде боротись далі. За територію та ресурси.
17:48

Банкрутство для меблів. Олег Бахматюк став володарем тумб

0
Україна позбулася чергового активу у лісопереробній галузі. На початку березня стало відомо про завершення процедури ліквідації ДП ВАТ «Прикарпатський меблевий комбінат». Її підсумком став перехід активів колись одного з найбільших виробників меблів в Західній Україні під повний контроль колишнього заступника голови правління «Нафтогаз України» Олега Бахматюка.
17:47

Гетто для рекламістів. Галичани придумали спосіб вигнати «зовнішників» з насиджених місць і при цьому ще і запрацювати

0
Івано-Франківські чиновники, які довгий час намагаються вирішити дилему, як очистити місто від зайвої реклами, але не втратити грошей, схоже, знайшли компромісний варіант. В кінці березня вони закрили для агентств вхід в центральну зону і обіцяють сприяти тим, хто готовий освоювати околиці. Подібна лояльність принесе до бюджету майже 1 млн. грн. додаткових засобів. Втім, експерти підозрюють, що все знову може закінчитися банальним переділом ринку.
17:47

Бензиновий імідж Леді Ю. Кабінет Міністрів намагається понизити роздрібні ціни на нафтопродукти

0
Постійне подорожчання найпопулярнішого в Україні бензину марки А-95 псує імідж Юлії Тимошенко. Минулого тижня прем'єр вирішила виправити цю неприємну тенденцію, доручивши Антимонопольному комітету досліджувати економічну обґрунтованість цін на пальне. Перші результати вже є - відомство Олексія Костусева збудило проти нафтомагнатів цілий ряд справ по ознаках зловживання монопольним положенням. Проте на ціни це ніяк не вплине. На початок квітня літр А-95 подорожчає в середньому на 15 коп. - до 6 грн.
17:46

Опришки таки повернуться!... ®

0
...Психічно хворого чоловіка, як пса, насильно витягають з рідної хати і везуть у будинок перестарілих, він там за кілька днів помирає. Від образи помирає. А хатинка тая швиденько переходить у руки голови сільради. І все по закону.
17:45

Погода не допомогла. Карпати пропонують покупцям мізерний вибір об'єктів по завищених цінах

0
Не дивлячись на те що нинішній туристичний сезон в Карпатах знову виявився менш вдалим, ніж очікувалося, масового розпродажу погорілих баз відпочинку, подібного до торішнього, не прогнозується. Більше того, ціни на землю і нерухомість в регіоні почали зростати, збільшившись з початку року на 10- 20%. Експерти пов'язують небувалу активність на ринку з перспективністю гірських курортів: будівництво тут нових об'єктів інфраструктури приваблює як потенційних інвесторів, так і спекулянтів.
17:43

Покупців налякала інфляція

0
Стрімке подорожчання житла не зупинило жителів Івано-Франківська - квартири тут розходяться як гарячі пиріжки. «Заробітчани» настільки вірять у прибутковість нерухомості, що вкладають в неї всі свої накопичення. Як наслідок, не дивлячись на те, що місто входить в національну трійку лідерів за обсягами житлового будівництва, квартири на всіх охочих як і раніше не вистачає, що провокує подальше підвищення цін.
16:41

Росіяни ніколи не були окремою національністю

0
Не треба плутати. Росіяни, як і китайці або американці, ніколи не були окремою національністю. Тому порожні і позбавлені сенсу всі суперечки, з приводу, хто є родоначальником племені, якого не існує в природі.
16:40

Як писати про євреїв?

0
Якщо ви українець і збираєтеся писати про євреїв, то вам потрібно встати, підійти до дзеркала і оглянути себе з усіх боків - чи немає на вас нашивки зі свастикою або чи не висить у вас на шиї «шмайссер».
16:38

NYT: Український націоналіст Петлюра

0
Американське видання The New York Times опублікувало сьогодні статтю від 16 травня 1920 року про кар'єру малоросійського лідера - бухгалтера, письменника, але не професійного військового Симона Петлюри.
11:08

Дослідження: Україна не приваблює туристів

0
11:03

21 лютого – Міжнародний день рідної мови

0
11:02

Сич сказав, що у День рідної мови «Свобода» роздаватиме листівки з інструкцією про вживання правильних слів

0
10:54

На могилі двох юнаків, яких вбили НКВДисти, дерев’яний хрест замінять пам’ятником

0
10:51

Щоб потрапити на кастинг нового реаліті-шоу, прикарпатцям треба їхати до Львова

0
10:50

Сьогодні всі, хто має Живий Журнал "мовчатимуть"

0
10:47

У Івано-Франківську фонд, рада і громадська організація мають намір «допомогти кожному» (ОНОВЛЕНО)

0
10:45

Дочка «Івано-Франківськцементу» витратила 700 тис. грн. на оновлення парку грунтообробної та збиральної техніки

0
10:38

Бурштинська ТЕС досі не отримала 175 млн грн., які пообіцяла держава (+ 3 фото)

0
10:36

У Анушкевичуса виділити 100 тис. грн. з міського бюджету на безпритульних тварин

0
10:32

Комуналка Палійчука отримає 40 млн. грн. державних субвенцій у 2008

0
10:32

Українці страхують автомобілі, квартири і здоров'я

0
10:31

Україна відчуває тільки дефіцит м'яса. Всього іншого – більш, ніж достатньо

0
10:29

БОКС. На турнірі в Росії івано-франківчанка Олександра Козлан виборола бронзову нагороду

0
10:07

ФУТБОЛ. ФСК "Прикарпаття" здобуло вдома одне очко, але таке враження, що втратили два

0
10:06

Григорович думає, що ПДЧ стане поштовхом для вирішення проблем соцільно-економічного характеру

0
10:06

ФУТБОЛ. Стартував чемпіонат Івано-Франківcької області 2008 року

0
10:04

ПЛАВАННЯ. Івано-Франківець встановив національний рекорд України

0
10:03

ФУТБОЛ. ПРОЙШОВ ПЕРШИЙ ШКІЛЬНИЙ ЧЕМПІОНАТ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА З МІНІ-ФУТБОЛУ

0
10:00

ФУТБОЛ. Фінішував перший чемпіонат Івано-Франківської області серед ветеранів

0
09:57

Палійчук переконаний, що Івано-Франківщині не вистачить коштів на якісний ремонт доріг

0
09:57

НАТО В БУХАРЕСТІ НЕ ДАЄ ПДЧ, АЛЕ ГАРАНТУЄ ЧЛЕНСТВО

0
09:52

На Прикарпатті правоохоронців вчили, як використовувати бойові мистецтва під час "Євро-2012"

0
09:50

В Україні викрадають дорогі іномарки, щоб повернути власникові за викуп

0
09:07

На Прикарпатті вільні земельні ділянки, що йдуть на аукціон будуть оприлюднювати у спеціальному виданні

0


Вибір редакції

Найпопулярніші новини