В Івано-Франківську урочисто відзначено 194-річницю від дня народження Т.Шевченка

Святковою ходою громадськість пройшла до пам´ятного знака Т.Шевченка в міському парку. Відбулося велелюдне урочисте віче, в якому взяли участь та виступили голова облдержадміністрації М.Палійчук, голова обласної ради І.Олійник, народний депутат України З.Шкутяк, представники політичних партій та громадських організацій.

Великий духовний спадок Кобзаря став нам довічним найкращим і найціннішим скарбом, на який лиш здатна спромогтися смертна людина.

Тарас Шевченко сформував наш національний ідеал, в якому присутня державність народу, висока мораль, патріотизм, духовність, людяність. Він відкрив Україні Україну, поріднив свою націю, а набуток багатьох поколінь перетворив у невичерпний запас народної мудрості та національної пам’яті. Проникливе і полум’яне поетове слово, художні полотна, сповнені правдою життя, вони зігріті великою любов’ю, яка здатна сколихнути найчерствіше серце, яка піднімає дух, яка виховує і будує розум і серце.

Голова облдержадміністрації наголосив на необхідністі побудови гідного пам´ятника Тарасові Шевченку в місті Івано-Франківську в найближчій перспективі, про що тривалий час ведеться тільки розмова.

В облмуздрамтеатрі ім.І.Франка в день народження українського Пророка відбулася урочиста академія, присвячена пам´ятній даті. Урочистості відбулися також в усіх райцентраї та населених пунктах області. У святковому дійстві брали участь Лауреати премії ім. Тараса Шевченка. Серед них такі відомі особистості, як Роман Іваничук, Ярема Гоян, Степан Пушик, Василь Пилип’юк, Ганна Гаврилець, Богдан Бенюк, Микола Гобдич та інші.
old_editor, 12.04.2008 10:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини