Польська карта

Польська Республіка офіційно заявила про запровадження для поляків, що проживають на території України так звану «польську карту». Це очевидно буде черговий привілей для населення з польським корінням задля полегшення їхнього життя. Їх батьківщина Польща перебуває в складі Європейського Союзу, чується економічно добре тому й дбає про своїх земляків, котрим довелося страждати за залізним візовим парканом.



Свого часу такого роду привілеї були застосовані німцями. По німецьким «картам» етнічні німці та їх родини виїхали в Європу, або отримали суттєві преференції.

Угорська «карта» дає можливість угорцям на Закарпатті чутися європейцями і мати змогу в будь–який момент стати «вільними» людьми, здавши український паспорт.

Прагматичний румунський уряд відразу ж запропонував «своїм» в Україні отримати румунське громадянство і тисячі мешканців Буковини та Бессарабії вже отримали синьо-жовто-червоні румунські паспорти.

Єврейська «карта» діє в Україні віддавна. Євреї можуть вільно покидати Україну і повертатися, отримувати продуктову допомогу від своєї держави і різні соціально-економічні пільги.

Вочевидь незабаром з’явиться ще одна «карта» - російська. Економічно змужніла Росія обов’язково введе свою «карту» для росіян і російськомовних громадян України.

Зрештою всіляких «карт» може бути безліч: словацьких, молдавських, вірменських, татарських, болгарських. Зрозуміло тільки одне - українських «карток» не буде. Українцям залишається сподіватися тільки на себе і на свою владу.

Нас ніхто нікуди звідси не забере, нам ніхто не дасть ніяких пільг, а наша влада при цьому не втратить жодної можливості обдерти кожного з нас «як липку». І мабуть ми українці цього … варті: і своєї долі і своєї влади.

Проте, може введення всіх цих національних карт протверезить нас, українців, і нарешті відкриє нам наші рідні українські очі на реальне життя світу і наше становище в нім? Може і ми зуміємо стати європейською нацією і тим самим зліквідуємо водночас всі ці принизливі «картки»? І може тоді збудеться наша романтична мрія часів справжньої народної революції 1990-1991 років: щоб полякам в Україні жилося краще ніж в Польщі, німцям - краще ніж в Німеччині, євреям - краще ніж в Ізраїлі, мадярам - краще ніж в Угорщині…. ви посміхаєтесь ???... Ви не вірите???... Не вірите ЩЕ чи ВЖЕ ?
old_editor, 13.04.2008 20:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини