Господарський суд зірвав прем’ру БЮТівського «політичного кіно» на ОТБ «Галичина»

26 березня 2008 року Господарський суд Iвано-Франкiвської областi своєю постановою заборонив показ документального фільму «За лаштунками влади. Земельні зловживання мера Анушкевичуса» у ефірі ОТБ «Галичина».

За інформацією редакції MALAKAVA, заборона на показ стрічки, у якій розповідається про «іншу сторону діяльності» міського голови Івано-Франківська, пов’зана із презумпцією невинуватості.

Представник ОТБ «Галичина» підтвердив репортерові MALAKAVA інформацію щодо існування постанови Господарського суду Iвано-Франкiвської областi, у якій йдеться про заборону показу документальної стрічки «За лаштунками влади. Земельні зловживання мера Анушкевичуса» у ефірі ОТБ «Галичина».

Нагадаємо, документальний фільм «За лаштунками влади. Земельні зловживання мера Анушкевичуса» знятий за сприяння фракції БЮТ у Івано-Франківській міській раді. Показ стрічки був запланований на обласному телебаченні «Галичина» 26 березня о 19:00.

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод встановлюється принцип, відповідно до якого кожен, кого обвинувачено у вчиненні злочину, вважається невинуватим доки його вину не буде доведено згідно із законом. Аналогічно сформульовано норму ч. 1 ст. 62 Конституції України: особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отже, принцип презумпції невинуватості є фундаментальною гарантією кримінального процесу, яка убезпечує особу від несправедливого покарання. Тобто від покарання без доведеності у встановленому порядку вини особи у вчиненні кримінально караного діяння, від покарання на підставі зібраних незаконним шляхом доказів тощо.

Господарські суди як суди спеціалізовані здійснюють правосуддя у господарських відносинах. Їх завданням є захист на засадах верховенства права гарантованих Конституцією України та законами України прав та охоронюваних законом інтересів учасників господарських правовідносин. Головою Господарського суду Iвано-Франкiвської областi є Соботник Вікторія Вікторівна.

Від редакції MALAKAVA: 26 березня на форумі MALAKAVA.COM.UA розпочалося обговорення цієї події. Запрошуємо до розмови.
old_editor, 12.04.2008 10:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини