У ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ОБІГРІВАТИМУТЬ ВІДХОДАМИ ІЗ ДЕРЕВА

Комунальне підприємстов «Івано - Франківськтеплокомуненерго» має намір перевести на альтернативний вид палива шкільну котельню в селі Крихівцях (Івано-Франківськ).

Про це репортерові MALAKAVA повідомив представник КП «Івано - Франківськтеплокомуненерго».

«Нова технологія обійшлася нам у 300 тис. грн. Потужність котла становить 250 квт. За нашими підрахунками, річна економія складатиме 60 тис. грн., а період окупності – 5 років», - сказав представник.

В свою чергу, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус пообіцяв, якщо цей експеримент вдасться, то міська влада профінансує переведення на альтернативне паливо ще двох котелень міста – по вул. Биха та Юності. За словами мера, на це буде виділено 7 млн. грн.

«Івано-Франківськтеплокомуненерго» — монополіст із надання послуг із тепло- і гарячого водопостачання Івано-Франківська.

Підприємство експлуатує 42 котельні, які обладнані 167 котлами загальною потужністю 680 Гкал/година.

На балансі підприємства 150 км теплових мереж, до яких приєднані 800 багатоповерхових будинків.

Централізоване опалення у місті використовують 52 тис. квартир.

Нагадаємо, раніше «Івано - Франківськтеплокомуненерго» заявило про запуск двох нових когенераційних установок до початку 2009 року. Когенераційні установки, потужністю у півтора та 1,7 мегават електро- і теплової енергії, будуть розміщені при котельнях на вулицях Симоненка та Індустріальній.

У жовтні 2007 року "Івано-Франківськтеплокомуненерго запустив когенераційну установку Caterpillar потужністю 1,4 МВт встановлену в котельні на вулиці Індустріальній, 34.

Раніше "Івано-Франківськтеплокомуненерго" уже ввело в експлуатацію одну когенераційну установку Caterpillar потужністю 1 МВт у котельні по вулиці Федьковича, 91а.

old_editor, 12.04.2008 10:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини