Івано-Франківщина розпочинає міжрегіональне співробітництво з повітом Марамуреш (Румунія)

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук та голова ради повіту Марамуреш (Румунія) Марінел Ковач підписали Угоду про міжрегіональне співробітництво між Івано-Франківською областю та повітом Марамуреш.

Як повідомили репортерові MALAKAVA у прес-службі ІФ ОДА, текст угоди містить 10 пунктів, якими передбачена співпраця в економічній, туристичній та гуманітарній сферах тощо.

За інформацією прес-служби, румунська делегація висловила сподівання, що співпраця не обмежиться співпрацею лише між органами влади двох сторін, але й активно переростатиме у співпрацю між іншими інституціями та громадянами.

Микола Палійчук під час підписання угоди зазначив, що Івано-Франківщині буде корисно перейняти досвід румунів, який вони здобули при вступі в Європейський Союз.

Нагадаємо, Івано-Франківська область має 50 км кордону з Румунією. У повіті Марамуреш (Румунія) проживає 36 тисяч етнічних українців. Станом на 1 січня 2008 року в області зареєстровано 7 спільних україно-румунських підприємств. Зовнішньоторговельний оборот товарів області з Румунією у 2007 році склав 116.9 млн.дол. США, при цьому обсяги експорту та імпорту відповідно становили 108.3 млн.дол. США та 8.6 млн.дол. США.

old_editor, 12.04.2008 10:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини