«Буковель» став тренувальною базою для українських олімпійців та мріє провести олімпіаду 2018 (фото)

Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко перебуваючи з робочим візитом на Прикарпатті відвідав «Буковель», де підписав з керівництвом туристичного комплексу угоду про будівництво та спільну експлуатацію мультифункціонального олімпійського спортивного комплексу.

Як повідомила репортера MALAKAVA прес-служба ІФ ОДА, угодою передбачається створення на базі «Буковель» найсучаснішої інфраструктури для біатлону, лижних гонок, фрістайлу, сноубордингу, фігурного катання на ковзанах, шорт-треку, хокею з шайбою, кьорлінгу та інших зимових видів спорту.

За словами директора ТзОВ «Скорцонера»Олександра Шевченка, на побудову бази підготовки українських спортсменів, що виступають у зимових видах спорту держава не витратить ні копійки. Натомість керівництво туристичного комплексу сподівається на сприяння держави у проведенні на «Буковелі» серйозних міжнародних змагань, рівня чемпіонатів Світу та Європи. Даний комплекс уже сьогодні може приймати та проводити на найвищому рівні збори для представників збірних інших країн, що засвідчили міжнародні змагання Кубок Націй, котрі проходили на «Буковелі» в грудні минулого року.

Олександр Шевченко зазначив, що власники курорту роблять все можливе, щоб Прикарпаття прийняло зимову олімпіаду 2018 року. Створення олімпійського спортивного комплексу це ще один черговий крок до цієї мети.

Також приймаючи міжнародні змагання, «Буковель» надасть суттєвий поштовх для розвитку перспективних для українських спортсменів зимових видів спорту.

Як повідомляла MALAKAVA, у жовтні 2006 року Олександр Шевченко вперше публічно заявив, що гірськолижний курорт «Буковель» має намір подавати заявку на проведення зимової Олімпіади 2018. Тоді директор курорту зазначив, що шанси на отримання статусу олімпійського містечка у «Буковеля» значні, адже курорт не просто туристична перлина Прикарпаття, але й провідний світовий бренд серед центрів зимового відпочинку та найдинамічніший у своєму розвитку гірськолижний курорт у всьому світі.

old_editor, 12.04.2008 11:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини