Голова ЛОДА Мирослав Сеник має намір завершити Рік Пінзеля виставкою в Луврі

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник заявляє, що веде переговори із послом Франції в Україні Жаном Полем Везіаном про проведення виставки робіт скульптора Пінзеля у Луврі в Парижі.

За словами п. Сеника, роботи видатного скульптора вже експонувалися у Палаці «України» (Київ).

"Але це не останній захід у межах року Пінзеля. Ми ведемо переговори про проведення виставки у Луврі в Парижі. Зараз на Львівщині перебуває Посол Франції в Україні Жан Поль Везіан. Ми обговорювали це питання. Безпосередньо сьогодні він відвідує замки Львівщини. На сайті Посольства Франції в Україні розміщено багато інформації про наші замки та Пінзеля зокрема", - повідомив М. Сеник.

Як повідомляла MALAKAVA, міські голови Івано-Франківська, Львова й Тернополя, голови обласних рад трьох областей вирішили об´єднати зусилля для вшанування видатного скульптора Іоанна-Георга Пінзеля. За їх ініціативи 2007 рік було проголошено роком Пінзеля у трьох областях Західної України.

Іоанн-Георг Пензель - видатний скульптор, "найбільший" в післямікеланджелівський період. зажив світової слави шедеврами сакрального мистецтва. Його дерев´яні та вапнякові статуї, барельєфи на біблійні сюжети прикрашають багато храмів Галичини, у тому числі собор Святого Юра у Львові. Колискою творчості видатного майстра пізнього бароко історики вважають старовинне місто Бучач на Тернопільщині, у майстернях якого у середині ХVІІІ століття побачили світ більшість його шедеврів.

Особистість Пінзеля оповита легендами: невідомо, де і коли він народився, де його могила, хто він за національністю.

old_editor, 12.04.2008 11:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини