Рятувальники МНС завершили операцію з надання допомоги замерзлим чеським туристам у горах Прикарпаття

23 березня у горах Прикарпаття альпіністи Міністерства з надзвичайних ситуацій України о 19:30 успішно завершили рятувальну операцію з надання допомоги замерзлим чеським туристам.

Як повідомили репортерові MALAKAVA у прес-службі МНС України, протягом цілого дня рятувальники несли на ношах чотирьох туристів.

Їх доставили в лікарню в райцентрі Верховина. Троє з них отримали серйозні обмороження. Зокрема у 17-річної дівчини обмороження ІІІ-го ступеня тяжкості.

Нагадаємо, 22 березня у Верховинському району Івано-Франківської області під час сходження на гору Піп Іван групи з 7 чеських туристів одна з жінок сильно переохолола внаслідок різкого погіршення погодних умов.

Вчора о 13.00 двоє чеських мандрівників зателефонувати в МНС і попросили про допомогу.

Силами 17-ти гірських рятувальників МНС був негайно розпочато пошук іноземних туристів.

Також протягом дня ще один член туристичної групи самостійно спустився з гір і теж вийшов до прикордонників, які доставили його в райлікарню з обмороженнями кінцівок.

Один з трьох чеських туристів пішов в гори разом з рятувальниками МНС. Пошук людей не припинявся і вночі.

У неділю о 10.45 альпіністи МНС України знайшли чотирьох чеських туристів.

У районі рятувальної операції були дуже складні погодні умови (сніг, туман і сильний вітер), тому рятувальникам довелося нести туристів на ношах декілька кілометрів.
old_editor, 12.04.2008 11:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини