Олексу Гірника втринадцяте вшанують волейболом

29 березня смт. Богородчани Івано-Франківської області пройде 13-й традиційний обласний кубок з волейболу на знак пам`яті про Героя України Олексу Гірника.

За словами сина Олекси Гірника – Євгена, волейбольний турнір на малій батьківщині його батька започаткований в середині 90-х років з тим, щоб молоді люди більше знали про подвиг О.Гірника. Тому й родина Гірників підтримала цю ініціативу й щороку разом з Богородчанським лінійно-виробничим управлінням магістральних газопроводів виступає організатором заходу.

Змагання пройдуть у спортивному комплексі ЛВУМГ. Початок о 10:00.

На захід прибудуть запрошені представники Івано-Франківської обласної та Богородчанської районної влади, його засновники І.Кіф`як та З.Клебан.

Команди, які посядуть І, ІІ і ІІІ місце отримають пам`ятні кубки та грошові премії, а найкращий та найстарший гравці турніру – цінні призи.

Нагадаємо, волейбольний кубок проводять уже 13 років поспіль останніх вихідних березня, адже 27 березня день народження О.Гірника.

Олекса Гірник — український патріот із міста Калуш Івано-Франківської області. В ніч з 21 на 22 січня 1978 року, напередодні дня Акту проголошення Злуки Української Народної Республіки, яку сьогодні відзначають як День Соборності України, він спалив себе на Чернечій горі у Каневі, біля могили Тараса Шевченка, на знак протесту проти політики зросійщення України й українців.

18 січня 2007 року згідно з Указом Президента № 28/2007 «за проявлену мужність і самопожертву в ім’я незалежної України» Олексі Михайловичу Гірнику присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави.
old_editor, 12.04.2008 10:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини