Микола Палійчук підписав розпорядження про регулювання цін на окремі продовольчі товари

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» та від 17 жовтня 2007 р. № 1222 «Про затвердження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари» і з метою недопу­щен­ня надмірного, неконтрольованого зростання цін на основні продо­вольчі товари тимчасово до 1 січня 2009 року:



1. Установити для всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності:

- граничний рівень рентабельності 5 відсотків при виробництві борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного;

- граничний рівень рентабельності при виробництві хліба з борошна пшеничного вищого ґатунку в розмірі 8 відсотків до собівартості, за винят­ком поліпшених видів, в рецептуру виробництва яких входять солод, ізюм, горіхи, патока тощо;

- граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 18 відсотків до оптово-відпускної ціни виробника або митної вартості при реалізації олії соняшникової, в тому числі граничний рівень оптово-збутової надбавки не повинен перевищувати 7 відсотків, незалежно від кількості посередників;

- граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 15 відсотків до оптово-відпускної ціни виробника (митної вартості) при реалізації ковбас­них виробів варених, молока, сиру, сметани та масла вершкового.

Понад рівень надбавки можуть враховуватись фактичні транспортні витрати з доставки товарів до оптової та роздрібної торгової мережі.

2. Запровадити обов’язкове декларування зміни розміру оптово-відпускних цін при виробництві та /або реалізації борошна вищого ґатунку, яловичини, свинини, м'яса птиці, ковбасних виробів варених, молока, сиру, сметани, масла вершкового та яєць курячих.

3. Суб’єкти господарювання, які провадять діяльність з виробництва та/або реалізації продовольчих товарів, зазначених у п.1 цього розпоряд­ження, необхідні для декларування документи, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. № 1222 «Про затверд­ження Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари», подають головному управлінню економіки облдержадмі­ністрації (В.Попович).

4. Державній інспекції з контролю за цінами в області (М.Стульківський), обласному управлінню у справах захисту прав споживачів (Я.Ходан) встановити контроль за правильністю формування та застосування цін на основні продукти харчування відповідно до вимог цього розпорядження суб’єктами господарювання.

5. Райдержадміністраціям і виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення опублікувати розпорядження в засобах масової інформації та забезпечити контроль за ціновою ситуацією на споживчому ринку.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації В.Шкварилюка.



Голова обласної

державної адміністрації Микола Палійчук
old_editor, 12.04.2008 09:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини