Україна у ТОП-25 країн світу із найбільшою кількістю міських жителів

Україна ввійшла в список 25 країн світу із найбільшою кількістю міських жителів.

Як повідомляє Центр новин ООН, про це мова йде в доповіді Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна про моніторинг глобальної демографічної ситуації.

У ній повідомляється, що в 2008 році вперше в історії кількість міських жителів зрівняється із чисельністю сільського населення. До 2050 року приріст міського населення складе 3,1 млрд людей при тому, що загальний приріст населення буде 1,5 млрд людей.

У доповіді також звертається увага на те, що городяни живуть на території, площа якої становить усього лише 3% поверхні суші, у той час як на жителів сільських районів припадає 12% території суші.

В 2007 році три чверті з 3,3 млрд городян на Землі проживало в 25 країнах світу. У цьому списку - Україна, а також Росія, які займають у ньому відповідно 24 і 6 місця. В Індії, Китаї і США проживає 35% усього міського населення світу.

Крім того, автори доповіді припускають, що найближчим часом в окремих розвинених країнах чисельність міського населення скоротиться. Як приклад вони наводять, зокрема, Росію та Україну.

За матеріалами FINANCE.UA
old_editor, 12.04.2008 09:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини