Ющенко розказав Палійчуку секрети успіху Прикарпаття (+1 фото)

Губернатор Івано-Франківської області Микола Палійчук зустрівся з Віктором Ющенком в рамках щотижневих бесід Президента України з керівниками регіонів.

Як повідомили репортерові MALAKAVA у прес-службі ІФ ОДА, на початку розмови Глава держави вказав Миколі Палійчуку на ряд негативних тенденцій, що стримують розвиток Івано-Франківщини.

Зокрема, за підсумками 2007 року область є єдиною серед регіонів України, яка спрацювала зі спадом промислового виробництва, що становив 22%.

Окрім того, занепокоєння викликає екологічний стан цього регіону. Президент повідомив, що за результатами екологічного моніторингу Івано-Франківщина займає 22 місце по Україні.

Ситуацію на Івано-Франківщині ускладнює і застаріла інфраструктура області. Так, дві третини населення проживає в гірських населених пунктах, соціальна інфраструктура яких, в більшості випадків, не відповідає сучасним вимогам. Особливо це стосується якості наданих медичних та освітніх послуг.

У стані незавершеного будівництва залишається значна кількість об'єктів соціальної сфери, окремі із них набули передаварійного стану, а терміни їх будівництва перевищують нормативні у 6-8 разів.

Глава держави переконаний, що виправлення тенденції спаду промисловості, а також покращення екологічної ситуації в регіоні є першочерговим завданням керівництва області. Він також поставив вимогу активізувати роботу щодо виконання Указу Президента України від 14.05.2002 року «Про створення Національного природного парку «Гуцульщина».

Президент дав доручення голові ОДА опрацювати питання щодо розроблення державної цільової Програми підтримки та розвитку гірських територій. Адже, стаття 3 Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» передбачає забезпечення державних гарантій соціально-економічного розвитку населених пунктів, яким надано статус гірських. Проте вона не виконується в повному обсязі.

Глава держави також поставив завдання забезпечити неухильне та своєчасне виконання актів Президента України, які стосуються загальноосвітніх шкіл, а саме, модернізації їхніх приміщень; а також стовідсоткового забезпечення медикаментами та обладнанням ФАПів, завершити обладнання державних установ та закладів пандусами.

Віктор Ющенко також доручив протягом другого кварталу 2008 року прийняти рішення щодо доцільності розробки Державної програми ліквідації наслідків стихій, що мали місце впродовж 2000-2007 років.

Нагадаємо, протягом останніх 7 років у Івано-Франківській області надзвичайними явищами природного характеру (снігопадами, повенями, градобоями, зсувними процесами і буревіями) завдано збитків на загальну суму понад 456 млн. гривень. Обмежені фінансові можливості стримують відновлення зруйнованих об'єктів, що безпосередньо впливає на життя населення та економічну ситуацію регіону.





Фото надані прес-службою ІФ ОДА
old_editor, 12.04.2008 10:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини