Григорович думає, що ПДЧ стане поштовхом для вирішення проблем соцільно-економічного характеру

Народний депутат Лілія Григорович вважає, що візит в Україну Президента США є важливий не лише в плані перспектив входження України до системи колективної євроатлантичної безпеки, а й у плані функціонування зони вільної торгівлі між двома країнами.

“Безумовно, для України дуже важливим і знаковим є візит Президента США. Це велика повага до нашого суверенітету і до нашої національної перспективи”, - сказала Григорович.

“США і Росія є нашими стратегічними партнерами згідно з концепцією зовнішньої політики України”, - нагадала народний депутат. “З Російською Федерацією ми ратифікували Договір і Угоду про зону вільної торгівлі ще у 1999 році, а Росія ще досі не визначилась з цього питання”, - зауважила вона. За словами Лілії Григорович, “це дуже показова ситуація, коли один стратегічний партнер сказав і зробив, а інший стратегічний партнер сказав, але не робить”.

“Мені, як громадянці України, дуже хочеться, щоб у нас не забирали острів Тузла, щоб через кордони моєї країни польовими дорогами не возили контрабандні товари”, - сказала Григорович. “Вже давно слід провести делімітацію кордонів, - зазначила вона, - невизначеність наносить шкоду і Україні і Росії”. Народний депутат переконана, що “коли Україна стане членом світового співтовариства по євроатлантичній безпеці, то таких питань виникати не буде”.

За словами Лілії Григорович, час для виконання ПДЧ для України є “вкрай благодатним”, оскільки ПДЧ сприятиме і стане поштовхом для вирішення важливих питань економіки, соціальної політики.

“Поки у людей не відновиться генетична, національна, історична , родова пам’ять, вони не є дієздатними, такий народ не є дієздатним”, - зауважила народний депутат. “Івани, які не пам’ятають свого родства, не можуть і не мають права вирішувати долю майбутніх поколінь, і безпеки цих майбутніх поколінь”, - наголосила вона.

За словами Григорович, “за роки виконання ПДЧ ми пізнаємо себе, станемо дієздатними, і зможемо об’єктивно, з врахуванням національних інтересів, прийняти рішення щодо членства в НАТО на референдумі”.

Григорович Лілія Степанівна народилася 12 вересня 1957 р. у Івано-Франківську. Народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”.
old_editor, 12.04.2008 10:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини