ФУТБОЛ. Стартував чемпіонат Івано-Франківcької області 2008 року

На старт турніру вийло 16 команд. Перелік учасників змагань має дві вакансії, які утворилися через те, що припинив своє існування івано-франківський «Нептун» і відмовився від підвищення у класі «срібний» призер 1-ї ліги – ФК «Підгір’я». Решта клубів другого дивізіону переходити на вищий рівень не бажали.

Серед тих, хто може заповнити вакансії, називалися долинський «Нафтовик», рогатинський «Техно-Центр» та «Енергетик-Галичина-2», яка завершила попередній сезон без жодного очка в активі. Два останні колективи надіслали до ІФФФ відповідні клопотання. Однак, “Нафтовик” взагалі припинив виступи, рогатинці ж свого листа відкликали.

Відтак, ніщо не завадило залишитися у першій лізі галичанам, а от 16-ю командою чемпіонату несподівано став «Княгинин» із Підгайчиків Коломийського району.

Рішення про включення цього колективу в першу лігу прийняла минулої п’ятниці президія обласної федерації. Керівники федерації виходили з того, що необхідно забезпечити принцип парності учасників, аби ніхто з них вимушено не простоював.

До того ж, Підгайчики не є новачком обласних змагань. У середині 1990-х цей колектив вже виступав у першій лізі, а місцевий стадіон відповідає всім вимогам регламенту змагань.

Інші зміни серед учасників змагань мали косметичний характер. Замість “Факела” (“Факела-2”) у чемпіонаті виступатиме “Прикарпаття-2”, а снятинське “Покуття” після об’єднання з заболотівським “Нептуном” дещо відкоригувало своє ім’я.

Календар змагань вже традиційно складений за допомогою жереба. Переноси матчів у ньому зведені до мінімуму і стосуються винятково матчів “Прикарпаття-2”.



В першому турі зустрінуться:

«Карпати» (Яремче) – ФК «Коломия»

«Покуття» (Снятин) – «Княгинин» (Підгайчики, Коломийський район)

«Гуцульщина» (Косів) – «Кадоган-Дельта»(Гвіздець, Коломийський район)

ФК «Тужилів» – «Газовик» (Богородчани)

«Енергетик-Галичина-2» (Галич) – «Тепловик»

«Цементник» (Ямниця) – «Прикарпаття-2»

«Бескид» – ФК «Калуш»

«Пробій» – «Сокіл»

Нагадаємо, за часів незалежності це буде 18-й за ліком чемпіонат регіону, у післявоєнний час – 65-й, а якщо рахувати з 1934 року, від того моменту, коли на теренах нашого краю почали проводитися подібні змагання (раніше ми виступали під егідою федерації футболу Львівщини), кількість команд-чемпіонів перевищить сімдесят.

old_editor, 12.04.2008 10:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини