Івано-Франківська облрада передає 6,5 тис. га лісів

20 сесія Івано-Франківської обласної ради схвалила звернення до Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури, Міністерства оборони і Міністерства охорони навколишнього природного середовища України про передачу лісів Прикарпатського військового лісгоспу площею 6,54 тис. га у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області. Та проведення перевірки діяльності військового лісгоспу, Львівської лісовпорядної експедиції та місцевих контролюючих органів.

Про це репортерові MALAKAVA повідомила прес-служба ІФ облради.

“Депутати Івано-Франківської облради стурбовані результатами перевірки робочою групою фактів, викладених у зверненнях до обласної ради жителів села Майдан Тисменицького району та сільського голови щодо діяльності Прикарпатського військового лісгоспу, земельні ділянки лісового фонду якого становлять 7997 га, в тому числі вкриті лісом - 7 048 га, - йдеться у зверненні. - Встановлено - ліси Прикарпатського військового втратили своє пряме призначення для Міноборони України, як місце перебування та маскування військової частини, у зв’язку із її розформуванням у 2002 році”.



За 2007 рік на території Прикарпатського військ лісгоспу заготовлено більше 31 тис. куб. м деревини, що перевищує її середній річний приріст. На переконання обласної ради, “вирубування в таких об’ємах свідчить про виснаження природних ресурсів та про порушення вимог Лісового кодексу України, відповідно до якого підприємства установи і організації, що здійснюють ведення лісового господарства, зобов’язані забезпечити раціональне використання лісових ресурсів”



Враховуючи, що більшість лісів Прикарпатського військового лісгоспу знаходяться поблизу міста Івано-Франківська і віднесені до 1 групи лісів (ліси зеленої зони. - ЗІК.) , обласна рада вважає, що “організацію і ведення лісового господарства в цих лісах необхідно переорієнтувати на їх оздоровлення, поліпшення якісного складу, посилення захисних та рекреаційних властивостей ”.



Івано-Франківська обласна рада просить Кабмін, Міноборони і Мінохорони природного середовища України передати військові ліси у власність громади області, окрім лісів , що в урочищі Луги Делятинської селищної ради Надвірнянського району.
old_editor, 12.04.2008 09:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини