ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ЗБИРАЄ КОШТИ НА СПОРУДЖЕННЯ ПАМ'ЯТНИКІВ ТАРАСУ ШЕВЧЕНКУ ТА СТЕПАНУ БАНДЕРІ

Відбулася спільна прес-конференція голови обласної ради Ігоря Олійника, голови облдержадміністрації Миколи Палійчука та народних депутатів від НУНС Миколи Круця та Зіновія Шкутяка, на якій вони закликали прикарпатців долучитися до збору коштів на спорудження в Івано-Франківську пам’ятників Провіднику ОУН Степану Бандері і Великому Кобзарю Тарасу Шевченку.

Керівники області зазначили: ми не претендуємо на визначення місця, де саме стоятимуть пам’ятники Великим Українцям. Мовляв, це має визначити громада міста та фахівці з архітектури. Однак, пора переходити від тривалих розмов про необхідність такого будівництва до конкретних справ.

Голова обласної ради Ігор Олійник наголосив: “Дуже важливо, щоб ці пам’ятники були збудовані за кошти меценатів. Аби кожен був причетний до своєї історії, до своїх Великих Українців”. За його словами, “імена благодійників будуть залишенні у спеціальній капсулі та оприлюднять у пресі”.

Учасники прес-конференції також наголосили, що бюджетним коштом будуть фінансуватися всі підготовчі роботи та роботи з благоустрою територій, де будуть споруджені пам’ятники. «Кошти на виготовлення самих скульптур має збирати вся громада, – переконаний народний депутат України Зіновій Шкутяк. – Пам’ятники потрібні нам усім, хто тут проживає. Нашим дітям і онукам, а не Тарасу Шевченку та Степану Бандері. Кожна людина має мати шанс долучитися до благородної справи”.

Нагадаємо, 1 січня 2009 року виповниться 100 років від дня народження Степана Бандери, 9-го березня-195-річчя від дня народження Тараса Шеченка.
old_editor, 12.04.2008 09:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини