ТРК «Україна» вводить диференціацію глядачів за регіоном у програмі «Дуель»

Телеканал Україна вводить диференціацію глядачів, що беруть участь у голосуванні в рамках програми «Дуель», та запроваджує коефіцієнти кількості голосів залежно від регіону, з якого поступают голоси. Відповідне повідомлення поширила сьогодні, 1 квітня, прес-служба ТРК «Україна».



Як зазначається у повідомленні, цей крок пов’язаний з тим, що у глядацькому голосуванні на програмі «Дуель» останнім часом склалася тенденція до погіршення позицій «біло-блакитних» політиків у порівнянні з їх «помаранчевими» опонентами (в даному випадку обидва «кольорові» терміни умовні і вжиті у широкому політичному значенні). Проаналізувавши тексти останніх програм і виступи учасників за критеріями обгрунтованості, правдивості, щирості, логічності та емоційності, експерти програми дійшли висновку про повну відсутність об’єктивних причин даного явища.



Таким чином, заявляє прес-служба, без сумніву має місце штучна накрутка голосів, що йде в основному з західних регіонів країни. «І хоча на разі ситуація щодо переможців у "теледвобоях" не змінилася, подальше ігнорування небезпечної тенденції дає реальну імовірність нечесних перемог у майбутньому», - відзначається у повідомленні.



Крім того, відзначають на каналі, ситуація погіршується також неможливістю багатьох глядачів зі східних регіонів додзвонитися до програми і віддати голос за свого кандидита - через перевантаження відповідного телефонного номера.



Саме для запобігання подібним явищам і забезпечення неупередженості і об’єктивності при підрахунку голосів було введено коефіцієнти за регіонами країни (при фінальному підрахунку кількість голосів з регіону перемножується на відповідний коефіцієнт).

Наразі таблиця коефіцієнтів виглядає так:

Дикий Захід (Львівська, Волинська, Тернопільська, Чернівецька, Івано-Франківська, Рівненська, Хмельницька області) - 0,3

Захід (Закарпатська, Житомирська, Вінницька області) - 0,5

Центр (Київська, Чернігівська, Сумська, Полтавська, Черкаська, Кіровоградська області) - 0.8

Схід (Дніпропетровська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Херсонська, Одеська області, Автономна республіка Крим) - 1,4



Визначення місцезнаходження абонента відбуватиметься з використанням технології АВН. У випадку дзвінка з мобільного телефона оператор обов’язково запитує у абонента про його місцезнаходження. Для цієї роботи, повідомляє прес-служба каналу, було спеціально найнято фахівців-етнологів і лінгвістів, які за особливостіми вимови здатні визначити походження людини з точністю до району - тому обман практично виключений. В майбутньому з цією метою планується придбання апаратури для пеленгації сигналу мобільних пристроїв.

За матеріалами Телекритики
old_editor, 12.04.2008 10:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини