ФУТБОЛ. ФСК "Прикарпаття" здобуло вдома одне очко, але таке враження, що втратили два

28 березня в рамках чергового туру ФСК "Прикарпаття" зіграв вдома внічию із ФК "Кримтеплиця" із Молодіжного.

Поєдинок завершився з рахунком 1:1. Матч ФСК "Прикарпаття" - ФК "Кримтеплиця" прийшли подивитися близько 400 глядачів.

ФСК "Прикарпаття": Іконніков, Башлай, Гребінський, Новицький (Баб’юк, 64), Гаврилишин, Іванишин, Микуляк (Поздеєв, 68), Ревуцький (Романчук, 59), Корнієнко, Щеглюк (Худоб’як, 57), Нодь.

ФК "Кримтеплиця": Венчак, Візавер, Мамутов, Кузнєцов, Антонюк Саванчук (Пічкур, 63), Абляметов, Бондаренко (Бабир, 35), Зейналов (Саранчуков, 84), Войнаровський (Старовик, 90+1), Прокопченко (Сулейман, 46).



«Ми переглядали відеокасету з попереднім домашнім матчем «Прикарпаття» і передбачали, як зіграє суперник, але ми не могли передбачити двох швидких голів від Микуляка. Вони зламали нам план на гру, змусили нервувати», - заявив після матчу головний тренер кримчан Михайло Дунець.

Навряд чи прогнозували такий вдалий для себе початок і івано-франківці. Вже на другій хвилині Микуляк зі штрафного (його заробив Ревуцький) відправив м’яч у ціль. Допоміг рикошет від голови оборонця, після якого «снаряд» потрапив у поперечку і опустився за лінію воріт. П’ять хвилин по тому капітан «Прикарпаття» з 22-23 метрів смачно приклався до м’яча після невдалої спроби кримчан винести його подалі від власного карного майданчика. Венчак знову був безсилий – «шкіряний» влетів у сітку рикошетом від стійки воріт.

Досягши переваги у два голи, господарі віддали ініціативу супернику. Після гри наставник прикарпатців Сергій Пташник повідомив, що такої вказівки тренери своїм підопічним не давали, це була їхня ініціатива.

На 21-й хвилині гості вперше переправили м’яч у ворота Іконнікова: Саванчук справа прострілив вздовж воріт, Прокопченко залишив позаду оборонця і прокинув «кулю» повз голкіпера. Проте арбітри це взяття воріт не зарахували – офсайд.

На 32-й хвилині Зейналов підступно пробив штрафний. Удар був складним для голкіпера. Іконніков накрив його лише з другої спроби, діставши «плямистого» на лінії воріт.

Далі з інтервалом у кілька хвилин після єдиноборств у карному майданчику «Прикарпаття» гості двічі опинялися на газоні. У цих доволі схожих ситуаціях Євген Арановський прийняв цілком протилежні рішення. Спершу показав «гірчичник» Прокопченку за симуляцію, а потім зафіксував фол Новицького на Зейналові. Саванчук, який натренувався у пробитті пенальті в попередньому турі, не схибив і цього разу.

Після перерви гості продовжували діяти першим номером. Причому, візуально їх перевага тільки зросла. Ближче до середини тайму кримчани подали серію кутових, один з яких втілив у гол знайомий івано-франківським уболівальникам Візавер. Він вистрибнув вище всіх на ближній стійці і практично заніс м’яч у ворота. Під завісу матчу гості взагалі могли вийти вперед, однак Зейналов на 82 хв. не реалізував вихід віч-на-віч з Іконніковим.

Заключні хвилини поєдинку все-таки краще вдалися господарям. Вони цілком могли вирвати перемогу. Ідеальний шанс був у Худоб’яка. На третій компенсованій хвилині після подачі кутового він впритул головою розстрілював Венчака, однак пробив прямо в руки голкіперу.

Уболівальники все ж таки побачили ще один гол, та вже після фінального свистка. Баб’юк підібрав м’яч після виносу його гостями з власного карного майданчика і метрів з 30 переправив «снаряд» у «дев’ятку». Одна сигнал про завершення гри прозвучав ще тоді, коли плямистий летів до прикарпатця. Зважаючи на це, стрибати за «плямистим» Венчак не став.

Нагадаємо, ФСК «Прикарпаття» створено у 2004 році як ФК "Факел". В першому ж сезоні - 2004/05 років команда зайняла 4 місце в 1 лізі чемпіонату України. В наступні два сезони івано-франківці займали почесне 1 місце. Срібні медалі чемпіонату України в другій лізі сезону 2006/07 дозволило команді здобути право виступати в першій лізі. Влітку 2007 року команда "Факел" перейменована у "Прикарпаття".
old_editor, 12.04.2008 10:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини