Калуський калійний завод та Бурштинську Тес звинувачують у «вбивстві» екології Івано-Франківщини

Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Івано-Франківській області вважає, що калуський калійний завод та Бурштинська ТЕС є найбільшими підприємствами, які погіршують екологічну ситуацію у області.

Про це заявили учасники розширеного засідання колегії державного управління охорони навколишнього природного середовища в області, передає репортер MALAKAVA.

Критична ситуація склалася на території калійного заводу у Калуші. Впродовж останніх років спостерігаються самовиливи нафти і мінералізованих вод на старих нафтопромислах.

Понад 200 тисяч тонн забруднюючих речовин викидає щороку в атмосферу Бурштинська ТЕС.

Гострою залишається й проблема утилізації твердих побутових відходів у населених пунктах Прикарпаття.

На колегії визначено пріоритетні напрями природоохоронної діяльності і забезпечення екологічної безпеки в області, координації роботи у сфері охорони довкілля і раціонального використання природних ресурсів.

Як повідомляла MALAKAVA, незважаючи на зменшення за останні роки антропогенно-техногенного навантаження на навколишнє середовище та здійснення ряду природоохоронних заходів, екологічну ситуацію в Івано-Франківській області досі вважають незадовільною.
old_editor, 12.04.2008 11:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини