Бурштинська ТЕС досі не отримала 175 млн грн., які пообіцяла держава (+ 3 фото)

Тривають капітальний ремонт 3-го та реконструкція 7-го блоків на Бурштинській ТЕС.

Як повідомив репортерові MALAKAVA представник ТЕС, всі роботи проводяться тільки за власні кошти, оскільки обіцяних державою 175 млн грн. на оновлення блоків досі немає.

«Після закінчення всіх робіт потужність реконструйованих блоків збільшиться від 150, 190 – до 225 Мегават. Ми також хочемо встановити новітній програмно-технологічний комплекс і модернізувати додаткове енергоустаткування», - заявив представник.

Нагадаємо, з початку 2008 року Бурштинська ТЕС виробила більше 1 млрд. Квт електроенергії. Це на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збільшення виробітку електроенергії пов’язують з холодною зимою та поетапним збільшенням потужностей діючих енергоблоків.

Бурштинська теплова електростанція — розташована біля міста Бурштин Івано-Франківської області на перетині ліній електропередач, що з'єднують Україну з Угорщиною, Румунією, Словаччиною. Встановлена потужність — 1 300 МВт. 12 енергоблоків (потужністю по 200 МВт) кожний були введені в експлуатацію в 1965—1969 роках. Завдяки вдалому географічному розташуванню і зараз 1-3 енергоблоки постійно працюють на експорт.

2004 року станцію у складі «Бурштинського острова» приєднано до об'єднаної енергосистеми європейських країн (UCTE). Робота в межах «острова» вимагає завантаження до 9 енергоблоків станції, тоді як перед тим на станції працювали не більше 6 енергоблоків.

Приєднання до UCTE відкрило можливості для збільшення експортних поставок електроенергії з України.

Режим роботи електростанції в «Бурштискьому острові» вкрай негативно впливає на стан обладнання, оскільки вимагає маневрової роботи станції — частих пусків-зупинок блоків. Завдяки такому режиму, значно зросла аварійність.

Бурштинська ТЕС входить до складу ВАТ "Західенерго".





На фото: директор Буршинської ТЕС Романiв Мирон Степанович



old_editor, 12.04.2008 10:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини