Соціально-незахищені пенсіонери Прикарпаття отримують прибавку до пенсії у квітні

Перерахунки пенсій, які проведено з 1 квітня ц.р., торкнулися насамперед найменш соціально захищених верств населення області.

Як повідомили репортерові MALAKAVA у головному управлінні пенсійного фонду в Івано-Франківській області, прикарпатські пенсіонери квітневу пенсію отримують за двома відомостями: основною і додатковою - для осіб, які набули право на перерахунок відповідно до постанови Кабінету Міністрів України “Деякі питання пенсійного забезпечення громадян” від 26 березня 2008 року №265.

Насамперед це пенсія по втраті годувальника. Досі вона з усіма доплатами на одного члена сім’ї сягала не менше 284 грн. 69 коп.

Відтепер мінімальний її розмір на одного непрацездатного члена сім’ї встановлено на рівні 100 відсотків прожиткового мінімуму (тобто 481 грн.), на двох непрацездатних членів сім’ї - 120 відсотків, на трьох і більше - 150 відсотків. Такого виду пенсії перераховано понад 10 тисячам громадян області.

Соціальні пенсії перераховано 8,4 тисячам, пенсії по інвалідності - 17, 4 тисячам, пенсії за віком при неповному стажі - 8,6 тисячам, по інвалідності внаслідок професійних захворювань і трудового каліцтва - понад тисячу громадянам.

Зазначимо, що останній вид пенсій не перераховувався ще з 2004 року. З 1 квітня ц. р. їх розмір зріс з 284 грн. до 481 грн.

Зараз в області для осіб, які втратили працездатність, нема жодної пенсії, розміром нижчим від прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, у Івано-Франківській області приживає близько 45,7 тисяч пенсіонерів - це кожен восьмий житель краю.

old_editor, 12.04.2008 10:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини