Дослідження: Україна не приваблює туристів

У переліку конкурентоспроможності країн світу в галузі туризму Україна посіла 77 місце – між Оманом і Сербією.

Такі дані оприлюднили експерти Всесвітнього економічного форму в Давосі, які склали рейтинг. Аналітики зазначають про негативний стан транспортної і туристичної інфраструктур в Україні, а також політику влади. Крім того, Україна за рівнем безпеки опинилася на 93 місці.

Найкращою країною за всіма критеріями визнано Швейцарію. Успішними країнами експерти також назвали Австралію, Іспанію, Британію, США, Швецію.

Замикає десятку найпривабливіших країн Франція, яка, за даними Всесвітньої туристичної організації ООН, щорічно приймає найбільше туристів у світі – близько 80 млн людей.

Росія в рейтингу на 64 місці, опинившись у переліку між Домініканською Республікою й Індією. На думку експертів, іноземців у Росії лякають нерозвинута інфраструктура, слабка охорона прав на приватну власність і недовіра до органів охорони правопорядку.

Експерти оцінювали 130 країн світу за 14 критеріями, серед яких політика влади в галузі туризму, безпека, транспортна інфраструктура, санітарні умови, екологія, наявність комфортабельних готелів та культурних цінностей з Всесвітнього списку ЮНЕСКО, а також вартість відпочинку.

За матеріалами 15 хвилин, Корреспондент.net
old_editor, 12.04.2008 11:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини