Україна пропонує Чорногорії безвізовий режим

Міжурядову угоду про взаємні безвізові поїздки громадян Україна пропонує укласти Чорногорії. На думку української сторони, чинна угода не відповідає сучасним вимогам, оскільки була підписана ще між колишнім СРСР та СФРЮ.

Під час переговорів з консульсько-правових питань, які відбулися 14 березня в місті Подгорица, українська делегація передала на розгляд чорногорській стороні проект угоди, яка передбачає узаконення взаємних безвізових поїздок для власників всіх типів паспортів на строк до 90 днів кожні півроку, повідомив речник МЗС України Василь Кирилич, повідомляє прес-служба МЗС.

Наразі громадяни України мають право в'їжджати до Чорногорії без віз на термін до 30 днів за наявності туристичного ваучера або документів, які підтверджують мету поїздки.

За його словами, чорногорська делегація вважає прийнятною українську пропозицію. Сторони домовилися найближчим часом здійснити внутрідержавні процедури для підготовки угоди до підписання.

Крім того, країни також погодилися прискорити здійснення процедур, необхідних для відкриття в Подгориці Генерального консульства України.

Чорногорія - держава у південно-східній Європі, на Адріатичному узбережжі Балканського півострова. Назва походить від топоніму Чорна гора.

Омивається Адріатичним морем і межує з Хорватією на південному заході, з Боснією і Герцеговиною на північному заході, Сербією на сході і Албанією на південному сході.

До червня 2006 року була частиною конфедеративного Державного Союзу Сербії і Чорногорії, так званої Малої Югославії.

Значну роль в економіці країни відіграє туризм.

Досить популярними є міжнародні курорти в містах Херцег-Нови, Будва, Бечічі, Петровац, а також історичні і природні визначні пам'ятки - місто Котор на березі Которської затоки, колишня столиця Цетін'є, Скадарське озеро, гора Ловчен, високогірний монастир Острог, каньйон річки Тара (найбільший в Європі: його глибина сягає 1300 м), національний парк Дурмітор та його гірськолижний курорт Жабляк (1465 метрів над рівнем моря, найбільш високогірне місто на Балканах).



За матеріалами NEWSru.ua
old_editor, 12.04.2008 11:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини