У Івано-Франківській області погано фінансуються програми ВІЛ/СНІД, а в окремих районах їх просто не існує

В Івано-Франківську відбулася нарада з питань протидії ВІЛ/СНІД.

У нараді взяли участь представники влади області і районів, медики, освітяни, представники управлінь сім’ї і молоді, департаменту з питань виконання покарань та УМВС в області.

На нараді йшлося про недостатнє фінансування Програми профілактики ВІЛ-інфекції з місцевих бюджетів, а в деяких районах не розроблені самі Програми, про погану роботу координаційних рад в деяких районах, недостатню пропаганду здорового способу життя та відсутність реклами проти СНІДу на вулицях населених пунктів.

В ході наради учасники озвучили статистику, відповідно до якої, Івано-Франківська область відноситься до благополучних регіонів. Однак, епідситуація викликає занепокоєння: кількість ВІЛ-інфікованих в області щороку збільшується, стрімко поширюються статевий та вертикальний шляхи передачі інфекції, що свідчить про вихід епідемії у широкі верстви населення..

Як повідомляла MALAKAVA, на Прикарпатті зареєстровано 780 віл-інфікованих, у 2007 році виявлено 97 нових випадків віл проти 71 у 2006 році. Торік в області народилося 15 дітей від ВІЛ-інфікованих матерів.

Загалом під спостереженням в обласному центрі з профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом знаходиться 36 дітей, у 10-х з них підтверджений ВІЛ-статус, 4 – у стадії СНІДу.

old_editor, 12.04.2008 10:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини