Українці страхують автомобілі, квартири і здоров'я

Відповідно до результатів дослідження ринку страхових послуг для фізичних осіб, проведеного компанією "Gf Ukraine", частка населення України, що користується страховими послугами, зросла на 1%, у порівнянні з першою половиною минулого року, і становить 14%. Найбільш привабливі види страхових послуг - страхування автомобіля, нерухомості і медична страховка. Cтає популярним і накопичувальне страхування.

Також дослідження відзначило загальне зростання кількості клієнтури страхових компаній: частка тих, хто користується страховими послугами, збільшилася з 12,4% до 14,1% щодо першого півріччя 2007 року. Це стало можливим завдяки послузі КАСКО, що лідирує в рейтингу популярності послуг - її використовують 4,6% респондентів, далі йде страхування від нещасного випадку - 3, 1% респондентів. Замикає першу трійку добровільне медичне страхування (1, 6%).

Настільки низькі загальні показники обумовлені низькою поінформованістю громадян України про страхові компанії і страхові послуги. Рівень знання жодної зі страхових послуг як і у першому півріччі 2007 року, не перевищує 55%. Більше 16,5% респондентів не знають жодної страхової послуги. Відповідно до демографічних показників опитування, найчастіше страховими послугами користуються або планують почати користуватися молодь і респонденти середнього віку, ніж респонденти похилого віку.

У майбутньому страховими послугами планують почати користуватися порядку 8% опитаних респондентів. Наміри відносно майбутнього користування накопичувальним страхуванням життя дорослих і життя дітей мають у три рази більше респондентів, ніж користуються на даний момент

За матеріалами Український бізнес портал
old_editor, 12.04.2008 10:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини