Міські депутати

Про діяльність депутатів Івано-Франківської міської ради мешканців міста можуть здебільшого прочитати на парканах. Депутати, отримавши нарешті політичну свободу, відчули себе вільними (при попередньому міському голові за опозиційність чи критику можна було і з роботи «вилетіти» і бізнесу позбавитися). Проте нинішній депутатський корпус достеменно не знає куди і як спрямовувати свої свобідницькі наміри та амбіції. Тому завойовують позиції поки що на міських парканах та дверях під’їздів.



Секрет політичної обмеженості нинішніх депутатів пояснюється просто - переважна більшість з них були депутатами і в попередніх скликаннях. От тільки тоді вони «тихо сиділи» у блоці «Наша Україна» і висловлювали свій традиційний «одобрямс» на всі проекти З.Шкутяка: фонтани, парки, санаторії-профілакторії, дорогі автотранспортні засоби, тощо. А коли запахло смаленим («шеф» після помаранчевої революції так і не став губернатором) кинулися масово (як щурі з затонулого корабля) в політичний блок БЮТ. Тоді у БЮТ хронічно не вистачало своїх членів на кандидати у депутати, а наш народ багатостраждальний прийшовши голосувати за ЗМІНИ вибрав все тих же депутатів, які вчасно перед виборами змінили свої політичні кольори.

Зігравши з народом у такий виборчий «лохотрон», вічні міські депутати несподівано отримали від міського голови В.Анушкевичуса неймовірні вольності на право свобідного висловлювання власних думок та пропозицій. І тут раптом виявилося, що ніяких особливих ідей і взагалі власних думок у наших депутатів не має.

Вже другий рік поспіль вони тільки й намагаються вияснити коли, хто, що і скільки вкрав. Як діяти і як користуватися політичною свободою вони не знають - їх цьому не вчили, а в реальному житті вони далі тягнуться до своїх патронів та політичних шулерів, які пробують тримати їх вічних своїх «рабів» на короткому псячому ланцюжку.

Депутати вже не висувають альтернативних проектів, не пропонують нових програм, не відстоюють права та інтереси виборців, якщо такі порушуються. Весь спір ведеться тільки довкола землі. Це все що залишилося в місті для розкрадання. Причому вже небагато.

Так от, зміни для народу настануть тільки після того, коли депутати допоможуть своїм покровителям «роздерибанити» всю землю - тільки тоді їх наступники на депутатських кріслах матимуть змогу спокійно вирішувати пріоритети бюджетної політики, облаштування побуту громадян, вдосконалення освіти та охорони здоров’я.

А поки у вашому дворі чи на вашій вулиці є ще кавальчик вільної земельки, будьте певні - кращої влади у вас не буде.
old_editor, 13.04.2008 20:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини