Початок кінця

Хтось з великих свого часу казав: якщо китайці стануть їсти ложками, то кінець світу не за горами.



Нещодавно у світі пройшли неймовірні явища: в багатьох крупних багатомільйонних містах розпочали відключати світло у вечірній час на кілька годин. Ми, українці, це вже проходили, коли наша влада робила нам «тьомную» регулярно впродовж десяти років. Проте у світових столицях це явище має дещо інший характер та іншу ціль.

Там власті відключають світло врочисто й публічно під гучні фанфари та овації натовпу. Люди при цьому веселяться як діти. Кілька годинне відключення електропостачання має приносити за логікою євро чиновників значний екологічний ефект.

За годину такої економії на території багатомільйонного мегаполіса в повітря викидається на кілька тон вуглекислого газу менше як звичайно і таким чином частково запобігається глобальному потеплінню. А ще можливо євро суспільство десь підсвідомо сподівається трішки покращити свої демографічні показники: в темноті все ж таки легше розмножуватися з огляду на те, що робити і так більше нічого.

Проте не все так весело, коли розумієш, що потепління і глобальні катаклізми насуваються впевнено й невідворотно.

Українці лише можуть тішитися з того, що не тільки їм доводиться долати всілякі труднощі і терпіти на собі експерименти з відключеннями.

Сьогодні уже старанно відключають від джерел світла столиці світових держав Париж, Відень, Рим, Лондон, Берлін, а також Пекін.

Китайці починають їсти ложками - старт світовій катастрофі подано.

old_editor, 13.04.2008 20:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини