18 відсоткам українців не вистачає грошей на їжу

50% українських сімей, що мають трьох і більш дітей, а також 28% родин, що мають двох дітей, в Україні живуть за межею бідності.

Про це повідомив перший заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко, виступаючи на фінансово-економічному форумі.

"Для поліпшення демографічної ситуації урядом було підвищено не тільки одноразові виплати при народженні дитини, а саме допомогу багатодітним сім'ям - до 50% від прожиткового мінімуму на дану категорію", - наголосив урядовець.

Разом із тим, він навів інші дані, згідно яким 18% населення України не вистачає фінансів на придбання продуктів харчування, 30% - вистачає тільки на придбання їжі й на недорогі речі повсякденного вжитку. 38% опитаних повідомили, що вони не можуть собі дозволити придбати предмети тривалого користування.

За словами першого заступника міністра, в Україні також посилюється демографічна криза, яка характеризується стрімким скороченням чоловічого працездатного населення. Так 40% хлопців, які вступають в працездатний вік, не доживають до пенсії.

Однією з основних причин такої ситуації, Розенко назвав низький рівень оплати праці в Україні. "За цим показником Україна посідає останнє місце в Європі", - відзначив він.

В Україні налічується приблизно 13,5 мільйона сімей, з них 396, 1 тисячі - багатодітні. Трьох дітей мають 298,4 тисячі сімей; чотирьох - 63,9 тисячі; п'ять і більше - 33,9 тисячі. 1100 сімей мають більше 10 дітей.

Як повідомляла MALAKAVA, з 1 січня 2008 року допомога при народженні першої дитини визначена у розмірі 12240 тисяч гривень, другої - 25 тисяч гривень, третьої і наступної - 50 тисяч гривень.

За матеріалами 1+1

old_editor, 12.04.2008 10:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини