Українці стали більше споживати цукру і м´яса

Державний комітет статистики зафіксував зміни в структурі харчування українців. Ці новації експерти пов´язують зі збільшенням реального доступного доходу населення.

Дослідження показало, що в січні-вересні 2007 року, у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, у домогосподарствах збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів і винограду в 1,1 рази, м´яса та м´ясопродуктів - на 9%, цукру - на 3%.

Незмінним залишилося споживання риби і рибопродуктів, яєць, олії та інших рослинних жирів, молока і молокопродуктів.

Одночасно скоротилося споживання овочів і баштанних культур (на 8%), картоплі (на 5%), хліба і хлібних продуктів (на 3%).

Як повідомляє Держкомстат, витрати на харчування (включаючи харчування поза домом) залишаються найбільшою статтею сукупних витрат домогосподарств. На ці потреби припадає 54% всіх витрат.

У період із січня по вересень 2007 року сільські домогосподарства направляли на харчування більшу частину сукупних витрат, ніж міські (відповідно 58% проти 52%).

При цьому сільські жителі споживали більше картоплі (в 1,6 рази), хліба і хлібних продуктів (в 1,3 рази), цукру (на 9%), молока і молочних продуктів (на 5%), овочів і баштанних (на 1%).

Середня вартість харчування в зазначеному періоді на одну людину на добу становила 11 грн, попереднього року - 10 грн.



За матеріалами Izvestia.info
old_editor, 14.03.2008 13:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини