Закінчилася реєстрація на обов´язкове незалежне тестування для вступників у ВНЗ

У середу, 20 лютого, закінчується реєстрація на обов´язкове незалежне тестування для вступників у ВНЗ. Міністерство освіти вже заявило, що цього року в тестуванні візьмуть участь близько 530 тис. українських випускників.

Поки, за даними Українського центру оцінювання освіти, до 19 лютого своє бажання взяти участь у незалежному тестуванні підтвердили 350 тис. осіб, пише "Дело".

При цьому, за даними Міносвіти, у 2007 році на перший курс було зараховано 491 тис. осіб, а випускниками шкіл стали 470 тис. українців.

Реєстрація на участь у незалежному тестуванні триває вже протягом 3,5 місяців. Після 20 лютого заявки від охочих не прийматимуться.

Обов´язкове тестування відбудеться 22 квітня, його результати стануть відомі 12 липня. Для потенційних студентів, які не зможуть пройти тест у цей день, буде призначено додаткову сесію.

Видання зазначає, що поки складно сказати, виграють чи втратять студенти від такої програми вступу у вуз – неоднозначно ставляться до неї й університети.

Приміром, досі не встановлений механізм, за яким приймальна комісія визначатиме, хто проходить, і що робити, якщо в декількох претендентів буде однаковий результат.

Наприклад, в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету потенційному абітурієнту повідомляють, що рішення про додаткові умови вступу приймальна комісія ухвалить лише у червні.

У Харківській юридичній академії будуть керуватися тільки сертифікатами про зовнішнє тестування. А при великому конкурсі пільгами будуть користуватися медалісти, переможці обласних і всеукраїнських олімпіад.

Києво-Могилянська академія, за словами секретаря приймальної комісії університету, до балів сертифіката про проходження зовнішнього тестування приплюсує результати внутрішнього конкурсу, і виведе зведений рейтинг абітурієнта.

Крім того, Міносвіти очікує, що найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне поширення тестів незалежного тестування.

Як відомо, з 2008 року тестування є обов´язковим для усіх, хто хоче навчатися у вищому навчальному закладі. Без сертифікатів про результати тестування документи у вуз прийматися не будуть. Випускники школи, які не збираються продовжувати навчання у вузі, складатимуть тільки випускні іспити.

Сертифікат про проходження зовнішнього тестування дійсний протягом 1 року.
old_editor, 12.03.2008 01:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини