Олійник каже, що «вламав» поляків на консульство та економічний форум

Представник України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи, голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник заявляє, що йому “вдалося переконати польських колег щодо доцільності відкриття консульства саме в Івано-Франківську”.

За словами п.Олійника, це важливе для області питання він обговорював у Канцелярії Президента та МЗС Польщі.

Водночас, мова йшла і про проведення у червні-липні поточного року у місті Яремче Українсько-польського економічного форуму за участю Президентів України та Польщі.

Ігор Олійник висловив сподівання, що “інвестиційно привабливе туристичне Яремче має добру перспективу стати постійним центром з проведення міжнародного українсько-польського економічного форуму, на зразок польської Криниці”.

У канцелярії Президента Польщі відбулася взаємозацікавлена розмова щодо будівництва Центру зустрічей студентської молоді України на теренах Прикарпаття.

Ігор Олійник нагадав місцевим журналістам, що у жовтні 2007 року на засіданні Консультаційного комітету президентів - України і Польщі - було підтримано ініціативу Івано-Франківської обласної ради, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Варшавського університету щодо створення такого Міжнародного студентського центру у селі Микуличині Яремчанської міськради. Польська сторона пропонує завершити спільне будівництво Центру до 2010 року. На наступному травневому засіданні президентського Консультаційного комітету буде затверджено план дій з реалізації цього міждержавного проекту.

Як повідомляла MALAKAVA, раніше у Івано-Франківську відбулася зустріч Генерального консула Польщі у Львові Веслава Осуховського з міським головою Віктором Анушкевічусом. За словами дипломата, видача віз у Львові відбувається дуже складно, тому Польща вивчає можливість відкриття свого консульства у обласному центрі Прикарпаття.
old_editor, 12.03.2008 01:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини