22 червня, Неділя
04:53

Періодичне панство

0
Нарешті добігла кінця панорама інвалідності та девіацій, якою була сучасна українська літературна періодика. Якщо раніше вона доволі адекватно репрезентувалася за кордоном як «українська інтелектуальна періодика», то нині предмет нашої цікавості вже майже не відповідає навіть такій іронічній термінології. І хоч сама іронія процвітає (нещодавно ми мали змогу побачити, як культовий часопис перетворився на цілком конкретну сосиску, і як редактор іншого видання вирішила інфікувати столицю важкою інтелектуальною хворобою), та є підстави для більш традиційних трагічних зітхань — бо один з обов’язкових фронтів національної словесності в нашому, вітчизняному, випадку доживає своє дев’яте життя, і чомусь не схоже, що він виявиться феніксом.

20 червня, П’ятниця
21:28

Кошерне питання

0
Ім’я Якова Дов Блайха знаходимо практично у кожному випуску національного рейтингу «Топ-100 найвпливовіших...» Колоритний рабин підтримує приятельські стосунки з більшістю представників українського істеблішменту й долучає цих людей до благодійності.

17:57

Гуцульщина, Бойківщина, Покуття і Опілля – в музеї просто неба біля Галича

0
17:52

На Прикарпатті не прийматимуть в екплуатацію будинки, не обладнані засобами доступу для інвалідів

0
03:21

Заручники новобудови: вже на унітазі, але без води

0
03:16

Ляльковий театр ім. М. Підгірянки завершує сезон

0
03:08

Ольга Деркачова : Івано-Франківськ, літературний шпацір

0
Франківська публіка до літературних зірок звикла так само, як у Лос-Анджелесі народ звик до голівудських зірок. Коли вулицями проходить відомий український письменник, ніхто не витріщається на нього й не тицяє пальцем. Ну, пройшов письменник, то хай собі йде далі. І не тому що ми не знаємо їх в обличчя, якраз навпаки. У нас їх просто багато. З часом меморіальні дошки про те, що тут жив і творив такий-то, будуть на більшості будинків нашого міста.

18 червня, Середа
20:18

Любиш мистецтво – прямуй в Уніж

0
05:42

Віктор Анушкевичус: "Я захищатиму своїх підлеглих"

0
17 червня, Вівторок
15:02

Тимошенко хоче говорити з Палійчуком. Тільки коли і про що — не відомо

0
01:35

Весілля Тіни Кароль та Євгенія Огира. Вінчання в Печерській Лаврі та бенкет у центрі Києва

0
01:07

Третій сорт

0
Вони ще спали, коли близько шостої ранку 26 травня їхній автобус Мадрид—Вроцлав зупинила німецька поліція за кілька кілометрів від німецько-польського кордону. Перевірка документів. Чемні усмішки у бік польських пасажирок, побажання їм щасливої дороги. Зовсім інші вирази облич на вигляд українських паспортів. У однієї жінки поліцейський грубо вирвав документ із рук, порвавши при цьому.

00:48

Комфорт однієї людини. Особливості психологічного портрета чинного Президента

0
«Це просто зневага до народних депутатів», – із обуренням сказав Анатолій Гриценко, залишаючи приміщення Секретаріату. «Мені є чим займатися – пішов працювати». В понеділок, 2 червня, Віктор Ющенко, Президент України, знову зробив це. Він учергове запізнився на зустріч. Півсотні депутатів із фракції НУ-НС чекали його близько години, й принаймні двоє пішли, так і не дочекавшись. На прохання Тижня прокоментувати, чому, на його думку, Віктор Ющенко постійно запізнюється, Гриценко відмовився. «Ви й самі знаєте причини такої поведінки», – зауважив він дещо роздратовано. Насправді ми не знаємо. Та спробуємо розібратися.



Вибір редакції

Найпопулярніші новини