Попри ціну власників авто цікавить і якість палива

Постійні зміни цін на нафтопродукти стали болючим питанням не тільки для власників транспортних засобів. Адже підвищення цін на паливо автоматично призводить до росту цін як на продукти харчування , так і на послуги, без яких ми не можемо обійтись у повсякденному житті. Проте, окрім ціни на світлі нафтопродукти власників авто цікавить і якість палива. Сплачуючи чималу ціну за кожний літр бензину покупець сподівається,що двигун його авто справно працюватиме.



На жаль, не завжди якість нафтопродуктів, які реалізуються через мережі АЗС нашої області, відповідає стрімко зростаючій ціні на них. Зокрема, перевірками дотримання вимог стандартів , норм та правил інспекторами державного нагляду ДП"Івано-Франківськ- стандартметрологія" встановлено ряд порушень стосовно якості бензину, який зберігається та реалізовується нафтобазами області. Протягом травня-червня поточного року такими контрольними заходами були охоплені чотири нафтобази Івано-Франківської області ( в Коломийському, Рогатинському, Снятинському та Галицькому районах). Одразу ж зазначимо, що певні види порушень та недоліків виявлені на всіх 4 об'єктах контролю. Проте, невідповідність якості палива нормам ДСТУ 4063-2001 "Бензини автомобільні. Технічні умови" виявлено на 2-х нафтобазах.

Основною невідповідністю якості бензину марок А-95, А-92, А-76 державному стандарту є його густина, вміст бензолу та ароматичних вуглеводів. Це свідчить про наявність у бензині неналежних домішок.

Причина наявності неякісного пального у місцевих нафтобазах є доволі банальною — відсутність або незадовільна організація вхідного контролю за якістю продукції.

Загалом, за результатами контрольних заходів виявлено факти реалізації 55399 літрів неякісного бензину марки А-95, 19395 літрів- А-92 та 4910 літрів А-76. Порушникам доведеться сплатити штраф у розмірі 25% від вартості обсягів реалізованого неякісного пального. Крім цього, керівників підприємств-порушників притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали по виявлених фактах порушень передані до органів прокурати для прийняття відповідних заходів щодо притягнення винних до відповідальності та недопущення подібних порушень у майбутньому.

ДП "Івано-Франківськстандартметрологія"
old_editor, 20.06.2008 17:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини