«Олімпійське літо» в Івано-Франківській області набирає обертів

Відповідно до положення про проведення Всеукраїнських масових спортивних та фізкультурно-оздоровчих заходів за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення в рамках акції «Олімпійське літо» в Івано-Франківській області з 1 червня по 13 вересня 2008 року проводяться різноманітні заходи. Зокрема, в області створений організаційний комітет по проведенню Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів.

Метою проведення цих заходів є формування суспільної свідомості та залучення громадян України до сучасних світових тенденцій у формуванні здорової нації, а також популяризація олімпійських принципів серед широких верств населення та використання привабливості ХХІХ Олімпійських Ігор для підвищення суспільної мотивації до занять спортом.

На теренах нашої області дана акція набирає стрімких обертів.Зокрема, в рамках акції «Олімпійське літо» обласним центром фізичного здоров’я «Спорт для всіх» були організовані та проведені наступні заходи:

1. Першого червня 2008 р. біля міського озера відбулось спортивно-оздоровче змагання за програмою «Веселі старти» з нагоди міжнародного Дня захисту дітей. Кількість учасників – 54 чол.

2. Другого червня 2008 року по вул. Мазепи, 185 проведено спортивно-оздоровче змагання «Веселі старти» серед дітей у літній канікулярний період в рамках Всеукраїнської акції «Спорт для всіх – у кожному дворі». Кількість учасників - 42 чол.

3. Третього червня 2008 р. у міському парку ім. Т.Г.Шевченка стартували спортивно-оздоровчі змагання «Козацькі розваги» серед учнівської молоді в рамках Всеукраїнських масових спортивних заходів «Олімпійське літо». Кількість учасників – 18 чол.

4. П’ятого червня в приміщенні народного дому по вул. Шевченка, 1 були проведені спортивні конкурси « Спортивні розваги» серед дітей клубів за місцем проживання в рамках акції «Олімпійське літо».Кількість учасників – 50 чол.

5. Десятого та одинадцятого червня у місті Калуші на стадіоні «Хімік» проведений спортивно-мистецький фестиваль серед оздоровчих таборів закладів освіти «Олімпійське літо».Кількість учасників – 450 чол.

6. Десятого та одинадцятого червня у мікрорайонах міста Івано-Франківська по вул. К.Данила та по вул. Вовчинецькій відбулись «Малі Олімпійські ігри» серед дітей клубів за місцем проживання та дворових команд в рамках акції «Олімпійське літо». Кількість учасників – 72 чол.

7. 13 та 14 червня на спортивному майданчику Вигодської спецшколи був проведений обласний спортивно-оздоровчий фестиваль присвячений Дню конституції та Дню молоді в рамках акції «Олімпійське літо». Кількість учасників – 36 чол.

У зазначених заходах взяли участь 722 учасники різних вікових категорій . Усі переможці та призери нагороджені грамотами, медалями, кубками та роздатковим матеріалом від центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Дані заходи супроводжувались виступами колективів художньої самодіяльності та виступами видатних спортсменів області.

Джерело: Офіційний сайт Івано-Франківської обласної державної адміністрації
old_editor, 20.06.2008 17:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини