На Прикарпатті не прийматимуть в екплуатацію будинки, не обладнані засобами доступу для інвалідів

На Прикарпатті не прийматимуть в екплуатацію будинки, не обладнані засобами доступу для інвалідів. Таку пропозицію висловив губернатор Івано-Франківської області Микола Палійчук на колегії облдержадміністрації.

Згідно з Указом Президента України "Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями", в області проводиться низка робіт з переобладнання будівель для доступу до них інвалідів.

Начальник управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Іван Шовковий зазначив, що вцілому на Прикарпатті, і в Івано-Франківську зокрема, не обладнано пандусами чи іншими засобами доступу більшість закладів охорони здоров'я, освіти та культури. Він каже, що для вирішення цієї проблеми управління спільно з Фондом соцзахисту інвалідів розробило програму "Безбар'єрне Прикарпаття у 2008 - 2011 роках", в якій враховані рекомендації Кабміну і Ради Європи щодо сприяння правам людей з обмеженими можливостями. Загалом для її реалізації планують залучити близько 16 мільйонів гривень.

Сергій Гнесь,

інформ.служба ТРК «ВЕЖА»
old_editor, 20.06.2008 17:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини