18 червня вілзначають професійне свято дільничні інспектори міліції

18 червня відзначають професійне свято міліціонери одного з найчисленніших підрозділів органів внутрішніх справ – служби дільничних інспекторів міліції. Те, що «шерифи» удостоєні окремої святкової дати у календарі – визнання їхнього важливого значення, відповідальної ролі в діяльності правоохоронної системи. Досить сказати, що 70 відсотків звернень громадян до міліції розглядаються саме дільничними інспекторами. Попри це «шерифи» вносять вагомий внесок у вирішення основного завдання правоохоронців – розкриття злочинів. З початку цього року дільничні інспектори прикарпатської міліції особисто розкрили 650 злочинів, тобто кожен третій розкритий злочин – це результати фахової підготовки і професійної майстерності дільничних. За цей же період ними припинено понад 9 тисяч правопорушень. Знову ж таки неабияка заслуга дільничних – це скорочення рецидивної злочинності, зменшення кількості злочинів, скоєних на побутовому грунті і в стані алкогольного сп’яніння. Не в останню чергу, це досягнуто завдяки здійсненню комплексу профілактичної роботи. Адже будь-який злочин легше попередити, аніж згодом його розкривати.

Не можна сказати, що такі успіхи прогнозуються чи даються легко. Насамперед вони є результатом кропіткої праці і наполегливості в роботі. У дільничного інспектора – найбільший перелік функціональних обов’язків, а в сільській місцевості – він є єдиним представником органів внутрішніх справ.

Слід віддати належне дільничним інспекторам, які обслуговують території зі значно більшою кількістю населення, аніж передбачено науково обґрунтованими нормами. І хвала кожному, хто виявляє небайдужість до проблем людей, є добрим порадником і помічником у вирішенні багатьох питань, розв’язання яких навіть не завжди в компетенції міліції. Це додає авторитету органам внутрішніх справ. Адже від того, яким є дільничний інспектор – людина завжди в форменному одязі, настільки він володіє ситуацією на дільниці обслуговування, як зуміє згуртувати громаду в організації охорони громадського порядку значною мірою залежить рівень довіри населення до міліції.

Відрадно, що в рядах прикарпатської міліції є достатньо кваліфікованих та авторитетних дільничних інспекторів, які професійно працюють і дають приклад молоді. Серед кращих дільничних інспекторів Іван Близнюк (Верховинський РВ), Роман Слижук (Богородчанський РВ), Іван Холевчук (Снятинський РВ), Василь Шимон (Надвірнянський РВ), Ігор Наливайко (Івано-Франківський МВ), Роман Галацький (Долинський РВ). Самовіддана праця цих та інших добросовісних «шерифів» з нагоди відзначення Дня дільничного інспектора України заохочена керівництвом УМВС України в Івано-Франківській області. Чотирьох працівників прикарпатської служби дільничних інспекторів міліції заохочено Міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком. Зокрема, старший дільничний інспектор Калуського райвідділу міліції капітан міліції Руслан Себунчак удостоєний відомчої відзнаки «За відзнаку в службі» І ступеня, Почесних грамот МВС заслужили дільничний інспектор Косівського РВ УМВС капітан міліції Руслан Лукань і старший інспектор ВДІМ УГБ УМВС в області старший лейтенант міліції Тетяна Колодрибська. Натомість добросовісна і корисна для людей праця старшого дільничного інспектора Верховинського РВ старшого лейтенанта міліції Олексія Рубаняка відтепер дозволяє йому носити високе звання «Зразковий дільничний інспектор».

Напередодні відзначення 85-ої річниці з Дня створення служби дільничних інспекторів в УМВС підбито підсумки професійного конкурсу серед працівників цієї служби. За підсумками оперативно-службової діяльності кращим дільничним інспектором прикарпатської міліції у цьому році визнано дільничного інспектора Снятинського райвідділу внутрішніх справ старшого лейтенанта міліції Василя Федора. Підрозділ дільничних інспекторів цього ж райвідділу визнано найуспішнішим у виконанні службових обов’язків, а найкращим дільничним пунктом міліції на Прикарпатті є службове приміщення в селі Яблунів Косівського району, де працює дільничний інспектор прапорщик міліції Микола Коростильов.

Вручення заслужених нагород і заохочень кращим дільничним відбудеться в урочистій обстановці під час відзначення професійного свята в приміщенні обласної філармонії в Івано-Франківську. Урочистості відбудуться 18 червня о 16.00.

ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

old_editor, 18.06.2008 05:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини