План призову на Прикарпатті виконано повністю

На сто відсотків виконали план призову фахівці Івано-Франківського військового комісаріату. Таким стали підсумки призовної компанії «Весна – 2008», яка тривала кілька місяців і завершилась 30 травня. Загалом військові однострої цього разу одягнули 637 прикарпатців. Карта розподілу їх по місцям служби виглядає наступним чином: 175 чоловік пішли служити до органів внутрішніх справ, 25 до Державної спеціальної служби транспорту, а 17 до елітного військового формування, так званого «Президентського полку». Жодного прикарпатця в цьому році не було скеровано ні до Військово - морських сил, ні до Прикордонних військ. Перш за все, це пов’язано з реформуванням силових структур нашої держави, та їх поступовий перехід на комплектацію контрактниками.

- Під час цієї призовної компанії ми зіткнулись з певними труднощами у наборі людей, - розповів старший офіцер військового комісаріату майор Тарас Шкабрій. – Адже велика частина призовників з самого початку просто не з'явилась на призовні дільниці мотивуючи це тим, що вони не знали про те, що цього року все ж таки буде призов до лав Збройних Сил. Однак завдяки тісній співпраці з органами місцевого самоврядування та засобами масової інформації нам вдалось виправити ситуацію.

Загалом в Україні, у відповідності до Указу Президента України та наказу Міністра оборони України, цьогорічної весни було призвано 21.600 чоловік. З них до лав Збройних Сил – 15 тисячі юнаків, що на 7 тисяч юнаків менше ніж призивалося минулорічної осені, у Внутрішні війська МВС України – 5.700 та до Державної спеціальної служби транспорту – 900 чоловік.



Підполковник Тарас Грень
,

західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України
old_editor, 10.06.2008 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини