Прикарпаття відвідала Віталіна Ющенко

20 червня голова Національної ради з питань благодійництва «Зігрій любов'ю дитину» Віталіна Ющенко відвідала багатодітну родину Миколи та Марії Верстюків із села Залуччя-Горішнє Снятинського району, які виховують 13 дітей. Віталіна Ющенко ознайомлювалась з реалізацією на Івано-Франківщині спільного проекту влади та бізнесу «Зігрій любов’ю дитину» стосовно вирішення найболючіших проблем багатодітних сімей, започаткованого Президентом України Віктором Ющенком. Пріоритетним завданням проекту на 2008 рік Президент України визначив вирішення житлових та інших проблем багатодітних сімей, які виховують 10 та більше неповнолітніх дітей.



Родина Верстюків виховує 13 дітей, з яких 12 є неповнолітніми. Найстаршому сину Миколі цього року виповнюється 19, а наймолодшому Андрію лише 2 роки. Батько родини, у якого до речі, вчора було день народження, Микола Верстюк працює простим робітником на ЗАТ „Птахофабрика Снятинська Нова”, а мати Марія Верстюк наразі не працює, оскільки знаходиться у декретній відпустці і доглядає за найменшим сином Андрієм.

24 квітня голова облдержадміністрації Микола Палійчук та голова обласної ради Ігор Олійник вручили голові сімейства ключі від новопридбаного будинку вартістю 420 тис. грн. Новий будинок має 8 кімнат загальною площею 150 м кв. Це вдвічі більше за площу їх попередньої оселі. До цього часу багатодітна родина проживали у старому будинку, в якому було лише дві кімнати, кухня та коридор, і загальна площа якого складала 66 м кв. Нова ж оселя родини Верстаків газифікована, є постійна проточна вода та каналізація, поруч з будинком присадибна ділянка площею 0,6 га. Окрім цього усі кімнати повністю забезпечені меблями. 20 червня Віталіна Ющенко та Микола Палійчук передали у подарунок сім'ї Верстюків побутову техніку, а саме: два телевізори, холодильник, дві пральні машини, кухонну плиту, порохотяг, кухонний комбайн, музичний центр, DVD-програвач, мікрохвильову піч, праску, набори посуду та ін.

Після спілкування з родиною Віталіна Ющенко пояснила присутнім журналістам суть проекту. „Це спільна допомога влади та представників бізнесу багатодітним родинам, які перебувають у найскладніших життєвих ситуаціях. Вже більше 300 таких сімей отримали або отримують допомогу в рамках проекту «Зігрій любов’ю дитину». Це, насамперед, поліпшення житлових умов, забезпечення необхідними побутовими приладами, інше. Але головне – проект дарує цим людям впевненість у завтрашньому дні та в майбутньому своїх дітей. Я задоволена тим, як реалізовують проект на Прикарпатті. Івано-Франківщина одна з перших областей, що справились із завданням, яке поставив Президент України »– зазначила Віталіна Вікторівна

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук зазначив: „Якщо в сім’ї 10 і більше дітей, то тут не до новобудов. На Прикарпатті таких сімей є 16. В цьому році вони отримають або готову квартиру, або індивідуальний будинок. Також ми не забуваємо і про багатодітні родини де дітей трішки менше. Опіку сім’ями, в яких виховується 5-9 дітей, взяла на себе місцева влада. Знову ж таки шукаємо меценатів, які б допомогли цим родинам вирішити їхні найгостріші проблеми.”

Станом на 17.06.2008 року уже чотири родини в яких виховується понад 10 дітей переїхали у нові оселі, які було придбано за кошти меценатів. Також облдержадміністрація уклала договори підряду на будівництво (добудову) житла для сімей – учасників проекту, які планується завершити до 01.09.2008 року.

Крім того Івано-Франківська облдержадміністрація започаткувала новий проект щодо вирішення житлових проблем багатодітних родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зокрема, придбано житлові будинки для родин Абрам’юк Г.С з села Делешево Городенківського району вартістю 81 тис грн. Кіндратюк В.М. з села Зелене Надвірнянського району на суму 100 тис. грн та виділено 97 тис. грн для добудови житла родині Коханок Г.В. з села Тулова Снятинського району.

Для довідки: Будинок багатодітній родині Верстаків придбано за фінансової підтримки ТзОВ «Скорзонера» у рамках проекту «Зігрій любов’ю дитину». Обласна влада у лютому цього року підписала меморандум про співпрацю з ТзОВ «Скорзонера» в особі його директора Шевченка Олександра Леонідовича, в якому воно зобов’язувалося і вже виділило на благодійну допомогу багатодітним сім’ям області в яких виховується 10 і більше дітей кошти в сумі 3772 тис. грн.

Джерело: Прес-служба голови ІФ ОДА
old_editor, 22.06.2008 05:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини