Віктор Анушкевичус: "Я захищатиму своїх підлеглих"

Незважаючи на те, що на сесії міської ради зареєструвалося тільки 48 депутатів, роботу представницького органу було урочисто відкрито гімном та молитвою. Нагадаємо, неповний склад депутатського корпусу тривалий час ставав предметом баталій між опозицією та міським головою. Опозиція наполягала на тому, що рада не може працювати ефективно через те, що немає всіх депутатів. Схоже, воно таки дійсно так, бо за наявних сорока восьми обранців сьогодні до перерви депутати заледве затвердили порядок денний та прийняли одне рішення.



Проекти рішень, порядок денний та гламурні журнальчики. Депутатм вручають нове часописмо для елітних людей. Від камери їх чомусь ховають. Еліта молиться, співає гімн, виконує привітальні уродинові формальності і приводить до присяги ще одного свого - пані Діденко цілує біблію, а їй цілує руку міський голова. Частина елітних цього разу налаштована відкликати керуючого справами міськвиконкому Андрія Лиса. 20 квітня цього року він сказав не реєструвати протокол разом з рішеннями сесії від 19 квітня, на якій головував секретар ради Василь Бойчук. Оскільки те засідання і прийняті на ньому рішення міський голова, що не уповноважував Бойчука на ведення сесії, вважає незаконними. Так само незаконною міський голова назвав і спробу відкликати Лиса. В. Анушкевичус: "Людина працює, не має жодного стягення, це неморально без звіту ставити питання про його відкликання. А всі претензії висловлюйте мені, бо це було моє доручення по 20 числу".

За те, щоби це питання з"явилося в порядку денному, секретар ради пропонує голосувати поіменно. Це забирає час, але рішення не проходить. Далі ще два поіменних голосування - про дострокове припинення повноважень міської твк та про звіт юридичного відділу міськвиконкому. Навколо останнього знову тріщать списи. Одні кажуть, порушено процедуру і до винесення на сесію питання варто винести на відповідну комісію, інші заперечують - юристам треба помогти, то хай скажуть, як і чим. На комісії, чи зразу на сесії - не має значення. Міський голова просить депутатів не боятися імперативного мандата, мовляв за власну думку вже з фракцій не виганяють. Обговорення цього питання переходить на особистості.

Це не вОйна, а робота. Так відповів на моє запитання перед початком засідання секретар ради. А ще - відстоювання інтересів громади. Адже ніхто не заперечуватиме того, що депутати міської ради є частиною тієї громади, інтереси якої вони обіцяють відстоювати на початку кожного засідання з рукою на серці і хресним знаменням через усе тіло.



Володимир Гарматюк


ТРК "3 студія"
old_editor, 18.06.2008 05:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини