З обігу вилучено необліковані медпрепарати

З метою посилення контролю за обігом лікарських засобів та сильнодіючих медичних препаратів МВС України розробило пакет законів, які мали б зробити ефективними заходи щодо протидії наркотрафіку. Адже не є таємницею, що такі медичні препарати як «Трамадол», «Кетамін», «Запіклон» тощо за останні роки стали предметами зловживання, а відтак загрозою для молоді.

4 червня медичний препарат «Трамадол» нарешті офіційно було визнано наркотичною речовиною. Правоохоронці отримали набагато ширші можливості контролювати дотримання правил відпуску медпрепарату з об’єктів легального обігу і його облік.

За останні дні на Прикарпатті задокументовано відразу два факти кримінального характеру, пов’язаних з порушеннями у сфері обліку і обігу сильнодіючих медпрепаратів. Зокрема, в Рожнятівському районі вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності провізора-фармацевта однієї з аптек, де виявлено порушення в облікуванні лікарського засобу «Димедрол». Іншими словами, існували умови, за яких медпрепарат був доступний для сторонніх. З аптеки вилучено 360 доз необлікованого «Димедролу».

Тим часом в обласному центрі в ході здійснення перевірки однієї з фармацевтичних гуртівень співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків спільно з працівниками УСБУ виявили та задокументували факти неналежного предметно-кількісного обліку сильнодіючих медичних препаратів. З гуртівні вилучено як позаоблікові 1500 доз препарату «Сонат» і 365 доз «Ретаболіл». У цьому напрямку робота прикарпатської міліції буде дедалі посилюватися.

Василь Гультайчук,

ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
old_editor, 13.06.2008 17:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини