Муніципальні колективи Івано-Франківська вже три місяці не отримують зарплати

Жодної копійки не отримали муніципальні колективи Івано-Франківська вже впродовж трьох місяців. З початку року їх профінансували трохи більше ніж на 9%. За словами начальника фінуправління МВК, Вікторії Сусаніної, така ситуація склалася через те, що держбюджет так і не переглядався у березні, як обіцяли народні обранці. Відтак, не відбулося перегляду місцевих бюджетів, тому і виросла заборгованість перед муніципальними колективами міста. Наразі вона складає більше 2-х мільйонів гривень. Єдиний вихід, стверджує головний фінансист Івано-Франківська – це коригування бюджету міста за перше півріччя, яке відбудеться не раніше останніх чисел липня. Тоді питання муніципальних колективів поставлять на розгляд депутатського корпусу першочергово.

За словами начальника управління культури МВК Мирослава Петрика, без оплати праці протягом трьох місяців залишилося майже 180 артистів. Для майже 40 із них – це основний заробіток і цих 400-450 гривень, каже Мирослав Петрик, їх рятує. Тому артисти готові йти до депутатів із інструментами, аби відстояти свої права і врегулювати ситуацію. Водночас, без грошей залишилося ще майже 100 діячів культури, які працюють в народних колективах міста.

Нагадаємо, що Івано-Франківськ – єдине місто в Україні, яке має 7 муніципальних колективів. Цей статус надано камерному хору «Галицькі передзвони», концертному оркестру духової музики, оркестру народної музики «Рапсодія», естрадно-симфонічному оркестру, квартету саксофоністів «Джаз-класік», капелі бандуристів, та тріо-бандуристів «Намисто».

Джерело: Офіційний сайт Івано-Франківська
old_editor, 12.06.2008 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини