В Долині після реконструкції відкрили пологове відділення

17 червня в Долинській центральній районній лікарні після реконструкції урочисто відкрито пологове відділення. На реконструкцію та ремонт відділення з обласного бюджету починаючи з 2006 року було виділено два мільйони гривень.

Як зазначив головний лікар долинської лікарні Петро Мельник, після проведених робіт пологове відділення у Долині стало дійсно сучасним. Тут матері зможуть народжувати з комфортом та бути впевненими у тому, що отримають всю необхідну медичну допомогу. В пологовому відділенні є обладнання для виходжування немовлят, що народились із вагою до 500 г, спеціальна дихальна апаратура, всі важливі показники життєдіяльності новонароджених немовлят також будуть вимірюватись спеціальними медичними апаратами. Все це обладнання закупили за кошти державного бюджету.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Любомир Малофій пообіцяв долинянам, що до кінця року долинське пологове відділення отримає ще кілька сучасних медичних апаратів. А на церемонії відкриття пологове відділення отримало від головного медика області холодильник та повний комплект білизни, що відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам пологових будинків. Уже до осені районна влада пообіцяла завершити роботи по забезпеченню відділення теплопостачанням.

Голова облдержадміністрації Микола Палійчук наголосив, що перед владою стоїть завдання привести всі пологові будинки області до сучасних вимог, як з медичної точки зору - забезпечення необхідною медичною технікою та ліками, так і з точки зору комфорту для породіль.

За матеріалами прес-служби голови ІФ ОДА
old_editor, 18.06.2008 20:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини