14 травня, П’ятниця
17:26

Подарунок для Юлі

0
Чи не найобговорюванішою новиною останніх днів є виклик Юлії Тимошенко до прокуратури і поновлення кримінальної справи часів Леоніда Кучми. Владні мужі говорять про об`єктивність слідства, а опозиція не втрачає жодного моменту заявити про репресії.
11 травня, Вівторок
15:48

Ранні овочі: чого більше – вітамінів чи нітратів?

0
Весна – багата на ранні овочі. Звісно, їх не порівняти з сезонною городиною ні за смаком, ні за користю. Проте їсти такі овочі та зелень можна, адже користь від них, хоча й невелика, та все одно буде. Це й вітаміни, й мікроелементи, і корисна клітковина. Питання тільки в тому, як, кому і в якій кількості їх уживати, щоб шкода від ранніх овочів і зелені не була більшою за їхню користь. Адже ні для кого не є секретом, що головна загроза цих продуктів – це надмірний уміст нітратів, пестицидів і важких металів. Тому, купуючи на ринку ранні дари природи, не зайвим буде переконатися, чи вони є безпечні та не містять пестицидів та нітратів, які перевищують допустимі норми.

27 квітня, Вівторок
16:15

Єдиний у Верхні ветеран заслужив на війні подяку від Сталіна

0
У селі Верхня, де ще кілька років тому проживало понад 30 ветеранів Другої світової війни, сьогодні серед тих, хто воював з фашистською Німеччиною, залишився тільки 87-літній Зіновій Михайлович Присяжний. На жаль, переважно через хвороби та старість щороку стає все менше і менше живих свідків та учасників тієї страшної війни. А скільки ще солдат й офіцерів з України полягли на її фронтах, в німецьких концтаборах, не доживши до Великої Перемоги. Завжди пам’ятати про них – наш святий обов’язок.

6 квітня, Вівторок
15:03

Кадрові призначення уряду

0
У новому уряді Івана Васюника, який займався питаннями Євро 2012, змінив відомий бізнесмен і соратник Рината Ахметова Борис Колесніков. З першого дня новий віце-прем`єр активно включився в роботу. Його поїздка до Львова одразу показала налаштованість на серйозні зміни. На відміну від його попередника, при якому постійно панувала невизначеність, Борис Вікторович почав усе і усіх розкладати на свої місця.
19 березня, П’ятниця
13:39

У нічних клубах потурають розпусті чи пропонують змістовний відпочинок?

0
Коли у Калуші стали з’являтися зразки західної культури клубного відпочинку, ставлення до них з боку населення було неоднозначним. «Добрі справи вночі не робляться», – говорили критики. І пояснювали: в подібних нічних закладах в основному збираються любителі хильнути, «зняти» дівчат, пики набити та наркотиками побавитися. Сьогодні, коли нічні клуби живуть за певними правилами, за якими відбирають клієнтів, розважають їх, у багатьох змінилася думка. Адже у таких закладах відпочивають не лише «малолітки» чи «крутелики», а й солідні люди, серед яких – бізнесмени, посадовці.

15 березня, Понеділок
19:32

Безпечні продукти – українським споживачам, а прибутковий бізнес – виробникам?

0
15 березня – Всесвітній день прав споживача. Не секрет, що в Україні ці права доволі часто порушуються. Прикладом цьому є численні відклики з торговельної мережі небезпечних для здоров’я продуктів та резонансні випадки отруєнь.

12 березня, П’ятниця
15:47

Вирішити проблему бродячих тварин допоможе їхня стерилізація та людське розуміння

0
Бездомні тварини у місті – проблема, над вирішенням якої працюють науковці у багатьох країнах. Головна мета їхніх зусиль – зробити безпечнішим співіснування людини із бездомними тваринами через зменшення їх чисельності на вулицях міст гуманним способом.

5 березня, П’ятниця
14:38

Чи безпечний сир в мишоловці?

0
У серпні 2009 року кримське місто Джанкой потрапило до топ-новин – 192 дитини в ньому захворіли на дизентерію через неякісний кефір. Причина була банальною і полягала в порушенні санітарних правил виробництва та пакування продукції. Однак йдеться не лише про те, що на конкретному підприємстві працівники-носії інфекції не помили руки. Подібні ситуації в Україні трапляються все частіше. Міністерство охорони здоров’я щороку реєструє в середньому 1500 випадків харчових отруєнь і близько 70% із них спричинені харчами промислового виробництва. Це вкотре нагадує очевидний висновок: чинна система контролю за безпекою харчової продукції застаріла і потребує термінового реформування.

1 березня, Понеділок
15:05

Громадсько активна школа виховує лідерів

0
1 березня відзначається Міжнародний день громадсько активної школи. Це нове в Україні явище в останні роки набирає особливих обертів – вже 350 шкіл у 19 областях приєдналися до реалізації такої програми. Мова йде про школи нового формату, які виходять за звичні рамки навчання. Ближче познайомитися з їх новаторством пропонує програмний директор Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» Марина ВОРОН.

15:01

Якою буде Україна з новим президентом? Новий Президент. Нова Україна?

0
Найважливішою подією поточного тижня є, без сумніву, інавгурація та вступ на пост новообраного президента України – В.Ф. Януковича.
На щастя, незважаючи на песимістичні прогнози більшості політологів, які пророкували «нечесну і брудну виборчу гру», вибори відбулися у відповідності до закону. Міжнародна спільнота визнала їх демократичність, а відтак і влада новому президенту була передана легітимно. Присутність на інавгурації великої кількості іноземних високопосадовців, зокрема і шефа європейської дипломатії Кетрін Ештон, засвідчила їхню згоду з вибором українського народу та готовність до співпраці з новим президентом.

26 лютого, П’ятниця
16:26

Місцеве самоврядування знову під прицілом

0
Прийнята Верховною Радою України Постанова «Про визнання такою, що втратила чинність, Постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році» №1889-VI від 16.02.2010 викликала в українському суспільстві чималий політичний резонанс, якому, в певній мірі, вдалось затьмарити собою навіть кульмінаційний момент президентських перегонів.

19 лютого, П’ятниця
11:23

За що своїх б’ють?

0
10 лютого 2010 року Президент України В. Ющенко на підставі рішення РНБО видав Указ № 145/2010 «Про оголошення території міста Калуша та сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації».

16 лютого, Вівторок
15:42

Людмила Янукович. Від валянків до першої леді

0
Людмила Янукович - без п'яти хвилин перша леді України. Хтось з цього радіє, хтось - сумує, а от сама дружина Віктора Федоровича, здається, досі перебуває у "щасливому невіданні".

14:13

Калуські труби прислужилися Львову для реконструкції водомереж

0
Продукція ТзОВ «Калуський трубний завод», з конвеєра якого минулого року зійшла перша партія труб, вироблених з поліетилену сучасних марок, поступово знаходить все більшу кількість покупців в Україні. Не стала вагатися в своєму виборі виробника поліетиленових труб і влада Львова, якій восени 2009 року уряд зробив неабиякий подарунок, виділивши з держбюджету 191 млн. грн. на завершення модернізації насосних станцій та водогонів. Для вирішення в місті проблеми цілодобового водопостачання вона скористалася послугою Київського торгового дому «Євротрубпласт», прибдавши в нього необхідну кількість труб різних діаметрів. Вони прислужилися Львову для заміни зношених сталевих та чавунних труб на окремих ділянках міських водомереж.

11 лютого, Четвер
14:23

Як лікують онкохворих діток в українських медустановах

0
«З тримісячним Данечкою, за направленням «Охматдиту», ми прибули в Одеський інститут ім. В.Філатова на консультацію. Змовчу про черги, в яких нам із немовлям довелося вистоювати, щоб зареєструватися і потрапити на консультацію. Лікар, оглянувши дитину, зробив висновок, що у хлопчика сліпе око, яке терміново треба видаляти. Ще через пару годин чекання сина оглянула професор Боброва. Вона сказала, що процес односторонній, але для точності потрібен огляд під наркозом.

5 лютого, П’ятниця
14:01

Споконвічна хвороба

0
Проблема забезпечення належного опалення помешкань мешканців обласного центру не є новою. З нею щороку зіштовхуються як споживачі – мешканці міста, так і комунальні установи разом із місцевими чиновниками. І якщо ми з вами в основному намагаємося втекти від холоду шляхом одягання на себе якомога більшої кількості теплого одягу, «затикання» всіх шпаринок в оселях та численних звернень у сподіваннях на те, що щось тай вдасться вирішити, то чиновники в основному змушені лише розводити руками, заявляючи, що вони працюють й роблять все можливе.
2 лютого, Вівторок
14:37

Чи існує насправді "свинячий" грип?

0
Як і слід було очікувати, грип А/Н1N1, що його ВООЗ подавала нам як небачених розмірів цунамі, не тягне навіть на слабкий шторм — це всього лише невеличкі хвилі ГРВІ, які традиційно котяться світом у холодну пору року. Коли перший шок від повідомлень про жертви свинячого грипу минув, стало ясно, що усіх нас просто «розвели» — 12,5 тис. летальних випадків за півроку по всьому світу не дотягують навіть до показників спалахів ГРВІ і сезонного грипу, які забирають щорічно 250 тис. життів. Коли в Європі порівняли кількість хворих і багатомільйонні замовлення на поставки вакцини проти пандемічного грипу, спалахнув серйозний скандал.
1 лютого, Понеділок
16:34

У Калуші вже видали безплатно 644 держакти на право власності на землю

0
Постанова Кабінету Міністрів України від 5.08. 2009 р. № 844, якою передбачена безкоштовна видача громадянам України державних актів на право власності на земельні ділянки, призвела до нової хвилі земельного буму не тільки в селах, а й в містах. Задаремно стати замлевласниками забажало й чимало калушан, особливо пенсіонерів, людей недостатньо забезпечених, які раніше навіть не намагалися виготовити держакт на землю, бо для того, аби отримати цей документ, треба було викласти з власної кишені немалу суму грошей.

28 січня, Четвер
14:42

Хіт-парад конфузів Віктора Януковича

0
Віктор Янукович є унікальним політиком України. Ніхто з діячів сучасності не дозволяв собі такої кількості публічних помилок, які, втім, жодним чином не позначилися на його рейтингах чи посадах.

Коли попередній американський президент припускався якоїсь обмовки або потрапляв у дурну ситуацію, це тут же називали спеціально вигаданим терміном - "бушизм". В Україні давно напрошується поява визначення "янукізм". Пригадавши тільки київський етап кар'єри Януковича, "Українська правда" склала свій рейтинг помилок фаворита виборів-2010.

14:02

Українське суспільство все ще залишається закритим

0
У цьому, насамперед, винні влада та бізнес. Часто вони не діляться з громадськістю інформацією про свою діяльність. А та, яка стає доступною широкому загалу, не завжди відповідає дійсності. Такі невтішні результати отримали організатори загальнонаціонального дослідження Європейська дослідницька асоціація та компанія InMind.



Вибір редакції

Найпопулярніші новини