Апеляційний суд поновив на роботі патрульного Гончарука. Прокурор назвав таке рішення політичним

Сьогодні, 25 жовтня Апеляційний суд Івано-Франківської області поновив на посаді раніше відстороненого від роботи патрульного Леоніда Гончарука, якого колишній міліціонер Михайло Ільницький звинуватив у тому, що він начебто зламав йому мізинець, пише Курс.

Таке рішення слідчий прокурор пан Якубишин назвав політичним.

В прокуратурі вважають, що патрульний скоїв важки злочин, який передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо,  суд відсторонив Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

Окрім того, голова МВС Арасен Аваков відзначив, що генпрокурор Юрій Луценко, відреагує на справу франківського патрульного. Також міністр повідомив, що має намір нагородити відстороненого від роботи Гончарука за те, що він врятував життя самогубці.

Відзначив, що у діях патрульного не було умисного перевищення влади і  голова ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

Леся, 25.10.2017 14:41



Вибір редакції

Найпопулярніші новини