Прокуратура натякнула поліції, щоби не чіпали її співробітників – нардеп про відстороненого патрульного

Народний депутат Борислав Береза проводить паралель між затриманням колишнього міліціонера Михайла Ільницького за п’яну їзду та опір працівникам поліції, яка трапилась у червні та випадком, який стався 10 жовтня. Тоді патрульні затримали нетверезого першого заступника Тисменицької прокуратури Івано-Франківської області Євгена Шишка. Прокурор хотів «вирішити» із патрульними питання, проте безуспішно, пише у Фейсбуці нардеп.

«Пам'ятайте мєнта з першої частини? А заступника прокурора з другої? Так ось у них збіглося. У першого образа і зв'язки, а у другого ображене прокурорське самолюбство і бажання провчити не поступливих патрульних. Так з'явилася зустрічна справа від колишнього мєнта, яку завзято підтримала місцева прокуратура», - пише Береза.

Ільницький поскаржився, що начебто патрульний Леонід Гончарук зламав йому мізинець. Суд постановив відсторонити його від роботи. В перспективі патрульного можуть позбавити волі на термін від 3 до 7 років.

«Таким чином місцеві прокурорські в особі Курякова Миколи, старшого радника юстиції, заступника прокурора Івано-Франківської області, передали «привіт» патрульним, які залишилися вірними присязі і виконали свій обов'язок. Мовляв не чіпайте наших прокурорських і не буде у вас проблем», - пише Береза.

«Так ось у мене питання? Прокурорські, ви о*реніли у себе там в Івано-Франківську від безкарності? Або чекаєте, коли вас там будуть рвати на частини і лінчувати прямо на місці злочину звичайні громадяни? У будь-якому випадку, якщо йде відвертий пресинг на патрульну поліцію за те, що вони виконують свої обов'язки, а не відступають перед корочками і званнями, то моя підтримка на боці патрульних», - написав нардеп.

Нагадаємо, за франківського патрульного, якого характеризують виключно, як одного із найкращих працівників, уже вступився волонтер Олексій Мочанов та журналіст Дмитро Казарін.

 

Леся, 20.10.2017 12:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини