Івано-Франківський міський суд став пілотним проектом у спільній канадсько-українській програмі «Суддівська освіта для економічного зростання»

Івано-Франківський міський суд став пілотним проектом у спільній канадсько-українській програмі «Суддівська освіта для економічного зростання». Саме на базі Івано-Франківського міського суду у продовж двох днів (4-5 квітня) проходив технічний семінар для прикарпатських правників під назвою «Досудове врегулювання спорів».

Наприкінці минулого тижня до Івано-Франківська завітала канадська делегація, до якої входили судді канадської Королівської лави із провінцій Манітоба та Саскачеван.

Канадські судді розповіли своїм колегам з України про те, що у них на Батьківщині вже досить тривалий час і досить успішно діє практика досудових вирішень спорів. Таке врегулювання суперечностей значно прискорює розгляд судових справ (особливо в економічній сфері), а також великою мірою сприяє розвантаженню судів.

Прикарпатські судді та юристи мали змогу ознайомитись із практично-процесуальними правилами досудового розгляду справ, зі зразками позовних заяв, з прикладами письмового заперечення проти позову, прикладом письмових угод щодо врегулювання спору між позивачем та відповідачем, а також цілим рядом інших документів.

Важливим моментом семінару стала інсценізація конференції з досудового врегулювання спорів. У цій рольовій вправі взяли участь як канадські так і українські судді. Під час виконання цього завдання всі учасники семінару змогли побачити, як насправді проходять досудові засідання та переконалися у їхній ефективності.

Після підбиття підсумків кожен із учасників семінару поділився своїми враженнями про дводенний тренінг, а канадська делегація поїхала до наступного українського міста, щоб і передати набутий досвід.

Леся, 08.04.2013 11:13



Вибір редакції

Найпопулярніші новини