Чому не варто ходити нічними вулицями напідпитку

На початку березня Івано-Франківським міським судом було завершено розгляд справи про розбій вчинений за попередньою змовою групою осіб, котрий стався ще минулого року в обласному центрі Прикарпаття.

Судом було встановлено, що потерпілий повертаючись із кафе, котре розташоване по вулиці Чорновола у Івано-Франківську, попав у поле зору двох молодиків, які згодом його пограбували та завдали тілесних ушкоджень.

Під час судового слідства, обвинувачені розповіли, що на розі вулиць Коновальця та Національної гвардії помітили чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп’яніння – молодики вирішили прослідкувати за ним. Слідкування тривало до того часу, поки потерпілий чоловік не перейшов колію по вулиці Коновальця. Скориставшись тим, що ця частина міста є відносно малолюдною, молодики накинулись на чоловіка, а один із них завдав йому удар у голову, від чого потерпілий втратив рівновагу та упав на землю.

Після чого злочинці перетягнули потерпілого убік, але той розпочав приходити до тями та чинив їм опір. Тоді один із нападників почав бити чоловіка по голові, а інший вихопив його сумку і обидва розбійники покинули місце злочину.

Забігши до одного із під’їздів злочинці вирішили перевірити вміст викраденої у потерпілого сумки. Крім різних дрібниць, чоловіки виявили там гроші у сумі 3600 гривень та кредитну картку, яку потерпілий необачно носив із поруч записаним пін-кодом до неї.

Злочинці одразу ж направились до банкомату і допоки потерпілий не встиг заблокувати картку, зняли з неї 6000 гривень, після чого гроші розділили та розійшлись кожен у свою сторону.

Після того, як потерпілий звернувся до правоохоронців, міліціонери з’ясували у якому банкоматі відбулось зняття готівки із викраденої кредитної картки, та попросили у працівників банківської установи записи із відеокамери розміщеної на терміналі.

На одній із фото, потерпілому вдалося упізнати свого кривдника.

Оскільки на момент судового слідства один із нападників вже відбував покарання за інший злочин, то перед правосуддям постав лише один із розбійників.

Розглянувши всі докази та заслухавши сторони судової справи, Івано-Франківським міським судом було прийнято рішення засудити нападника за статтями 187 ч.2 та 185ч.2 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі із конфіскацією усього належного йому майна.

Леся, 28.03.2013 10:23



Вибір редакції

Найпопулярніші новини