Івано-Франківським міським судом розпочато слухання справи, щодо подій у новорічну ніч в Івано-Франківську

У вівторок, 2 квітня 2013 року, в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче судове засідання у справі за ч. 3 ст. 296, ч. 2 ст. 286 КК України, щодо подій які трапились у новорічну ніч в місті Івано-Франківську біля центральної ялинки.

Захисник обвинуваченого заявила клопотання, яке підтримав обвинувачений, про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на інший запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, мотивуючи тим, що обвинувачений позитивно характеризується, має постійне місце проживання, вже через кілька годин після вчинення правопорушення самостійно прибув до органу досудового розслідування, а ризики та підстави, які мали місце при застосуванні запобіжного заходу на даний час відсутні.
Прокурор та представник потерпілої вважають, що клопотання до задоволення не підлягає, виходячи з того, що наявний ризик переховуватись від суду, оскільки обвинувачений з місця події зник, а також може незаконно впливати на потерпілих та свідків.

Вислухавши клопотання, думку сторін, вивчивши обвинувальний акт, ухвалу суду якою застосовано запобіжний захід, суд постановив: продовжити запобіжний захід саме у вигляді тримання під вартою, в тому числі, з урахуванням можливих ризиків, передбачених ст. 177 КПК України.

Наступне судове засідання судом призначено на 10 квітня 2013 року

Леся, 02.04.2013 16:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини