Колишній міліціонер заявив, що можливо, його «замовив» Аваков

Колишній міліціонер Михайло Ільницький, якого влітку патрульні затримали нетверезим за кермом, а потім звинуватили у злісній непокорі поліції заявляє, що його «замовили».

За його словами, таке «замовлення» могли надійти від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а можливо, ще «від когось вище». Причина проста, каже Ільницький, бо він займається політичною діяльністю і очолює партію «Громада і закон».

Ільницький відзначив, що він, як колишній працівник правоохоронних органів, може сказати, що ніякої реформи в них не відбулося.

Нагадаємо, Михайло Ільницький подав апеляцію до суду і просить скасувати штраф за те, що він начебто перебував за кермом у нетверезому стані. Каже, що взагалі не вживає алкоголь, оскільки має проблеми із тиском.

Окрім того, він звинувачує патрульного Леоніда Гончарука у перевищенні службових повноважень.

Відомо, що  суд відсторонив Гончарука від роботи за те, що він начебто зламав мізинець колишньому міліціонеру Михайлу Ільницькому. На думку народного депутата Борислава Берези таким чином прокуратура «передала привіт» патрульним і застерегла від затримання їх працівників.

В суді в свою чергу заявили, рішення у справі Гончарука було прийнято без будь-яких порушень. Суддя не ставав на сторону ні однієї із сторін.

Окрім того, голова МВС Арасен Аваков відзначив, що генпрокурор Юрій Луценко, відреагує на справу франківського патрульного. Також міністр повідомив, що має намір нагородити відстороненого від роботи Гончарука за те, що він врятував життя самогубці.

Відзначив, що у діях патрульного не було умисного перевищення влади і  голова ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

Леся, 25.10.2017 09:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини